Yılda 1000 kişiyi işe alıp moda merkezi kuracak

Düzenleyen:
Yılda 1000 kişiyi işe alıp moda merkezi kuracak

Ekonomi Haberleri

Zara, Bestseller, River Island gibi devlere üretim yapan Şahinler Holding, yılda 1000 kişilik istihdam ile bölgeyi üretim ve moda merkezi hâline getirecek...

Ahmet Münir Eren EDİRNE

Dünyanın ünlü markaları Zara, sOliver, Bestseller, River Island’a üretim yapan Şahinler Holding, siparişlere yetişebilmek için Edirne Havsa’da yeni bir fabrika daha açtı. Şirket, 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan tesisle birlikte Trakya’nın moda merkezi haline getirilmesini hedefliyor. Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından Edirne’de düzenlenen ve Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret Borsası, Edirne Sanayi Ticaret Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ekonomi Zirvesi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerden birinde fabrikasını basına tanıtan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Modavizyon Grubu ile Trakya’yı dünyanın en kaliteli tekstil havzası haline getirdiklerini söyledi. Bu bölgelere yatırımlarının artarak devam edeceğini kaydeden Şahin "Her yıl ilave 1000 kişiye istihdam sağlayacağız. Gelecek beş yıl içinde çalışan sayımızı 4 binden 7 bine, ihracatımızı da 100 milyon dolardan 200 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ciromuz 1 milyar dolar" dedi.
50 MİLYON KİŞİYİ GİYDİRİYOR
Zara, sOliver, Bestseller, River Island gibi dünyaca ünlü markaların daha fazla ürün siparişi gönderebilmek için kendilerinden sürekli kapasite artırımı ve yeni yatırımlar beklediğine dikkat çeken Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin şunları söyledi: "Şahinler Holding olarak dünya genelinde 50 milyon insanı giydiriyoruz. Farklı ülkelerdeki şirketlerimizde 50 ulustan doğrudan 10 binin üzerinde çalışanımız var. Aynı zamanda Trakya’nın en büyük yatırımcısıyız. Bugün itibarıyla Avrupa Serbest Bölgesi’ndeki yatırımlarımızla birlikte sadece Trakya’da 8 bine yakın kişiye istihdam sağlıyoruz."     

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...