Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taşerona kadro için 11 kriter

Düzenleyen:
Taşerona kadro  için 11 kriter

Ekonomi Haberleri

Taşeron işçiler kamuda "özel sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek. İşçilerden sadece şartları taşıyanlar kadroya alınacak. Emekli olanlar ise bu haktan yararlanamayacak.

Kamu idareleri, belediyeler ve il özel idarelerinde çalışan 720 bin taşeron işçiyi yakından ilgilendiren düzenlemede sona gelindi. 1-2 hafta içerisinde Meclis'e gönderilecek düzenlemenin detaylarını paylaşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda "özel sözleşmeli personel" olarak istihdam edileceğini bildirdi. 720 bin kişiden sadece şartları taşıyanları alacaklarını ifade eden Ağbal, "Bir defa bu kanun kapsamında kamuya alınacak çalışanlar 1 Kasım’dan önce kamu kurumlarında çalışıyor olacak ve bugünde halen kamu kurumlarında çalışan bir kişi olacak. Dolayısıyla 1 Kasım tarihinden sonra ilk defa işe girenler yararlanamayacak. Sosyal güvenlik sistemine göre emeklilik yaşını geçmişse bu yasadan yararlanamayacak. Sınav şartı getiriyoruz. Burada kurumların ihtiyaçlarına göre yapılacak sınavlarla eleman alacağız" dedi. İşte taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili Nabi Ağbal'ın açıkladığı o şartlar:
¥ Taşeronlar kamuda "özel sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek. 
¥ 3'er yıllık sözleşme yapılacak.
¥ Kamuya geçişte sınav yapılacak.
¥ Devlet memurluğuna atanmak için aranan şartları taşıyacak.
¥ 65 yaşını dolduranlar ve emekli aylığı almaya hak kazanmış taşeron işçi düzenlemeden yararlanamayacak.
¥ Personelin 1 Kasım 2015'ten önce işe girmiş ve halen çalışıyor olması gerekecek.
¥ Mevcut ücreti üzerinden maaş alacak.
¥ Aynı işi yapmaya devam edecek.
¥ Kamuda tam zamanlı çalışanlar düzenlemeden yararlanabilecek.
¥ Mali haklar toplu sözleme ile belirlenecek.
¥ Kamuya geçtikten sonra emeklilik sisteminde 4/A kapsamında değerlendirilecek. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...