Erkenek Tüneli, doğuyu Akdeniz'e bağlayacak

Düzenleyen:
Erkenek Tüneli, doğuyu Akdeniz'e bağlayacak

Ekonomi Haberleri

Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak D 850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı.

Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak D 850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı. Malatya'nın Doğanşehir ve Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi arasındaki Erkenek Tüneli'nin kazı çalışmalarında sona gelindi. Toplam maliyeti yaklaşık 238.5 milyon lira olan ve bin 816 metre uzunluğunda iki tüpten oluşan tünelin, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü Tünel Kontrol Şefi Hüseyin Kaya, "Burada ağırlıklı olarak yük taşımacılığı yapıyor. Mevcut yolu, sağ tarafında ciddi bir vadi sol tarafı da eğimi yüksek dağlarla çevrili olduğu için genişletme şansınız yoktu. Bölgedeki trafik, zorluklarla ve riskli çalışıyor. Tünel tamamlandığı zaman yol yaklaşık 600 metre kısalacak ancak bundan daha önemlisi tehlikeli olan trafik, güvenli ve konforlu hale getirilmiş olacak" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...