Manisa Japon devinin klima üssü oluyor

Düzenleyen:
Manisa Japon devinin  klima üssü oluyor

Ekonomi Haberleri

Üretim kapasitesinin yılda 500 bin ünite olması planlanan Manisa'daki klima fabrikası 400 kişiye istihdam sağlayacak

Ömer TEMÜR

Japon devi Mitsubishi Electric Corporation (MELCO), 176.3 milyon lira yatırımla Manisa'ya klima fabrikası kuracak. Üretim kapasitesinin yılda 500 bin ünite olması planlanan fabrikada Ocak 2018'de üretime başlanması hedefleniyor. Yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlaması beklenen fabrika, Mitsubishi Electric Corporation'ın İngiltere'nin ardından Avrupa'ya ev tipi klima üreten ikinci fabrikası olacak. Manisa'da üretecekleri klimaları iç pazarda satışa sunulacağını ve Avrupa'ya ihraç edeceklerini belirten Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, bu amaçla Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim Anonim Şirketi adında bir şirket kurduklarını söyledi. Mitsubishi Electric Corporation'ın öncelikli pazar olarak gördüğü Türkiye'de "şimdi sıra üretimde" diyerek fabrika yatırımı kararı aldığını vurgulayan Fujisawa, "Ev tipi klimaların geliştirilmesini ve üretimini gerçekleştirecek yeni şirketin genel merkezi İstanbul'da, üretim tesisi ise Manisa'da konumlanıyor. Üretim tesisi 60 bin metrekareye yakın tesis alanı üzerinde, 40 bin metrekare toplam yüz ölçümüne sahip bir bina olarak inşa edilecek. Yaklaşık 176 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek fabrikanın üretim kapasitesi yılda 500 bin ünite olacak. Ürünlerin tasarım ve geliştirilmesi Japonya'da yapılacak. Yapılacak yatırımla yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Türkiye, Mitsubishi Electric Corporation için ev tipi klima alanında önemli bir üretim üssü haline gelecek" dedi. 

Türkiye’nin ihtiyacı 1 milyon klima

Masahiro Fujisawa, Türkiye'de ev tipi klimalar için mevcut talebin bir milyon ünite civarında olduğunu, nüfus artışına paralel olarak bu talepte artış yaşanmasının beklendiğini dile getirdi. Avrupa'da ise 2014 mali yılında hem ev tipi, hem de ticari/endüstriyel tip klima talebinin yaklaşık 5.7 milyon ünite olduğunun bilindiğine dikkati çeken Fujisawa, "Bu büyük talebin yanı sıra nitelikli işgücü ve istikrarlı parça tedariki gibi elverişli iş ortamını da dikkate alan Mitsubishi Electric, Türkiye’de bir geliştirme ve üretim üssü kurmaya karar verdi. Mitsubishi Electric, Türkiye’nin jeopolitik konumu, genç nüfusu ve büyüme potansiyeli ile avantajlı bir ülke olduğuna inanıyor. Ürünlerimizi komşu ülkeler ile Avrupa'ya satacağız. 2020 yılına kadar yüzde 150 büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...