HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İkinci el otomobil piyasasında bahar hareketliliği

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İkinci el otomobil piyasasında bahar hareketliliği
Otomobil, İkinci El Piyasası, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Havaların ısınması ve bahar aylarının gelmesiyle ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor.Satış uzmanları, ikinci el otomobil talebinin arttığını ve fiyatlarının yükselebileceğini ifade ederek, araç almayı düşünenlere, ellerini çabuk tutması tavsiyesinde bulundu. İnternet üzerinden satışa sunulan araçlar konusunda da uyarılarda bulunan uzmanlar, bazı kötü niyetli kişilerin "sahte ilanlar" ile dolandırıcılık yaptığına dikkati çekti.

Araç satış uzmanları, yaz aylarına yaklaşılmasıyla ikinci el otomobil talebinin arttığını ve fiyatlarının yükselebileceğini ifade ederek, araç almayı düşünenlere, ellerini çabuk tutması tavsiyesinde bulundu. Hava sıcaklıklarının artmaya başlaması ve tatil döneminin yaklaşmasıyla özellikle ikinci el otomobil piyasasında da hareketlilik yaşandığı gözlendi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan satış uzmanları, ithal edilen sıfır kilometre araç fiyatlarının kurdaki artış nedeniyle yükseldiğini, ikinci el otomobil piyasasının da bu durumundan etkilendiğini söyledi. 
Vatandaşları yazın tatile kendi araçlarıyla gitmek istediğini belirten uzmanlar, bundan dolayı yaz aylarında otomobil talebinin arttığını kaydetti. 

Uzmanlar, yaz aylarına girilmesiyle piyasada fiyatların artabileceğine işaret ederek, araç almayı düşünen vatandaşlara geç kalmamaları tavsiyesinde bulundu. 

İNTERNETTEKİ "SAHTE İLANLAR"A DİKKAT 

İnternet üzerinden satışa sunulan araçlar konusunda da uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle son dönemlerde bazı kötü niyetli kişilerin "sahte ilanlar" ile dolandırıcılık yaptığına dikkati çekti. 

Aracı görmeden veya herhangi bir servise kontrol ettirmeden ödeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, normalde yüksek fiyatlı bir otomobilin cüzi miktarla ilan verildiğini, böylece gerçekte olmayan araç için kapora toplandığını kaydetti. 

Çeşitli kanallardan araca ilişkin hasar kaydının sorgulanması gerektiğine de dikkati çeken uzmanlar, böylece daha sonra yaşanacak kötü sürprizlerin önüne geçilebileceğine işaret etti. 

VATANDAŞIN TERCİHİ, "BOYASIZ" VE YETKİLİ SERVİS BAKIMLIDAN YANA 

İkinci el araç tercihleri konusunda açıklamalarda bulunan vatandaşlardan Salih Temel, otomobil piyasasını daha çok internet üzerinden takip ettiğini söyledi. 

Özellikle kaza yapmamış araçların tercih edildiğini belirten Temel, "Herkes kazasız, boyasız araçları almak istiyor ancak bunların fiyatı da diğerlerine göre daha yüksek. Ayrıca, çok el değiştirmemiş araçlar bana daha güvenilir geliyor." ifadesini kullandı. 

Diğer bir vatandaş Yasin Arslan da periyodik bakımların yetkili serviste yapılmasının önemine dikkati çekerek, "İkinci el satın alırken aracın yetkili servis bakım kayıtlarının olması benim için çok önemli. Sonuçta her yapılan işlem kayıt altına alınıyor ve orijinal yedek parçalar kullanılıyor. Bu araçların fiyatları belki biraz yüksek oluyor ancak aklımda soru işareti kalmıyor." diye konuştu.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI 

Piyasadaki ikinci el bazı araç modelleri ve lira bazında ortalama fiyatları şöyle:
Marka-Model Yakıt Fiyat -LİRA
Tofaş Şahin (1993) Benzin/LPG 8.250 
Renault Megane (2001) Benzin/LPG 22.000 
Volvo S40 (2008) Dizel 45.000 
Toyota Corolla (2015) Benzin 66.000 
Hyundai Tucson (2015) Benzin/LPG 86.500 
BMW 320İ (2009) Benzin 90.000 
Audi A4 Quattro (2011) Benzin 115.000 
Mercedes CLA AMG (2014) Dizel 130.000 
Volkswagen Touareg (2015) Dizel 310.000 
Porsche Panamera (2015) Dizel 610.000

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...