20 Nisan’da en az 0.50'lik indirim geliyor

Düzenleyen:
20 Nisan’da en az 0.50'lik indirim geliyor

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankasının faiz artırımında aceleci davranmayacağını açıklaması, Avrupa ve Japonya Merkez Bankasının genişlemeci politikaları, yurt içinde de enflasyonda gözlenen sert düşüş, faiz indirimi beklentisini artırdı.

ABD Merkez Bankasının faiz artırımında aceleci davranmayacağını açıklaması, Avrupa ve Japonya Merkez Bankasının genişlemeci politikaları, yurt içinde de enflasyonda gözlenen sert düşüş, faiz indirimi beklentisini artırdı. Piyasanın gözü, 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Odeabank Ekonomik Araştırma ve Stratejik Planlama Direktörü Ali Kırali, faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirim yapılacağını, ancak haftalık repo ve borçlanma faizlerinin sabit tutulacağını öngörüyor. Kırali, "İlerleyen dönemde TCMB’nin faiz oranlarında daha fazla indirime gidebilmesi için, özellikle çekirdek enflasyon görünümünde çok daha belirgin bir iyileşmenin gerçekleşmesi gerekiyor" dedi. İş Portföy Başekonomisti Nilüfer Sezgin ise, "Manşet enflasyonda yüzde 7’nin altı mümkün. Faiz toplantısı öncesinde, bu gelişmenin önemli bir belirleyici olabileceğini düşünüyoruz. Enflasyondaki bu hızlı düşüşün, faiz koridorunun üst bandının 100 baz puan indirilmesine alan açtığını düşünüyoruz" diye konuştu. Finansinvest Başekonomisti Burak Kanlı da şunları söyledi: "Önceden geleneksel bir Merkez Bankası vardı da, şimdi bu tamamen tersine dönecek gibi bir durum yok. Fark, gevşeme adımlarının daha hızlı, net ve açık bir biçimde atılması olabilir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...