Aselsan Uzak Doğu ülkelerine açılıyor

Düzenleyen:
Aselsan Uzak Doğu ülkelerine açılıyor

Ekonomi Haberleri

Aselsan, Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemleri konusunda Malezya ve diğer bölge ülkelerinin ihtiyaçlarına yönelik bu ülkede yerleşik faaliyet gösterecek ortak bir şirket kurmaya hazırlanıyor.

Bu alandaki ilk adım ise Malezya'da gerçekleştirilen Savunma Hizmetleri Asya Fuarı ve Konferansı'nda (DSA 2016) atıldı. Fuarda Aselsan Genel Müdür Faik Eken ve Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanı Mustafa Kaval ile Malezyalı K Defensetech Üst Yöneticisi Zulkifli Abdullah ile firma Direktörü Mazli Yahya arasında mutabakat muhtırası imzaladı. Aselsan, Eylül 2015'te, Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacına yönelik stabilize silah sistemleri tedarik projesini de kazanmıştı. Proje kapsamında, Malezya Sahil Güvenlik Komutanlığına hizmet verecek yeni devriye botlarına entegre edilmesi planlanan Aselsan 30 mm Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemlerinin teslimatlarının 2018'de tamamlanması hedefleniyor.
ASELSAN tarafından çeşitli kalibrede silahların entegrasyonuna yönelik geliştirilip üretilen Stabilize Silah Sistemleri halen 10 ülkeye ihraç ediliyor. "Uzaktan Kumandalı Silah" ismiyle de bilinen sistem, sabit tesislerin korunmasından, araç ve gemilerin silahlandırılmasına kadar geniş yelpazede kullanılıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...