Ukraynalı turistler Rus açığını kapatacak

Düzenleyen:
Ukraynalı turistler Rus açığını kapatacak

Ekonomi Haberleri

Yoğun talep üzerine Odessa’da fiyatların artması, Ukrayna vatandaşlarını yeni destinasyon arayışına yönlendirdi. İlk adres ise Antalya...

Damla PEKER

ntalya'da turist sayısı yılın ilk 4 aylık döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 30 azaldı. Hava yoluyla kente gelen turist sayısı 845 bin oldu. Ocak-Nisan döneminde Rusya pazarındaki kayıp da yüzde 90'a ulaştı. Alternatif destinasyon arayışındaki Türk turizmcilerin gözü ise Ukrayna pazarında... Rusya ile yaşanan problemler ve Kırım’ın Ukrayna kontrolünden çıkmasının ardından, ülke içinde tatil yapmak isteyen Ukraynalılar yüzünü Odessa’ya çevirmişti. Ancak yaşanan yoğun talep üzerine Odessa’da fiyatların artması, Ukrayna vatandaşlarını uygun fiyatlı yurt dışı destinasyon arayışına yönlendirdi. Krizi fırsata çevirmek isteyen Türk turizmciler, Ukraynalı turistleri çekmek için çalışmalarını hızlandırdı.

YÜZDE 7 ARTTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre; Türkiye, geçen yıl Ukrayna vatandaşlarınca en çok seyahat gerçekleştiren 8’inci ülke oldu. 2014 yılına kıyasla geçen yıl Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı, yüzde 7.5 artarak 706 bin 551’e ulaştı. Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’deki ortalama kalış süresi, 9 geceye kadar yaklaşıyor. Ayrıca Ukraynalı turistlerin geçtiğimiz yıl Türkiye’de gerçekleştirdikleri kişi başı ortalama harcamaları, 770 doları buluyor. Düşük fiyatlı organizasyonları tercih etmeleri, Türk turizmcileri de paket turlara yönlendirdi. Geçen yıl Türkiye’ye gelen 706 bin Ukraynalı turistin 380 bini paket tur satın aldı. Bu sayının bu yıl 500 bine yükselmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...