Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İslami finans merkezini Londra’dan alacağız

Düzenleyen:
İslami finans merkezini Londra’dan alacağız

Ekonomi Haberleri

Dünyada İslami finansın büyüklüğünün 2 trilyon dolara ulaştığını belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Şu an merkez Londra. İstanbul’u ilk sıraya taşımak için çalışacağız” dedi.

Ö.Faruk Bingöl-İSTANBUL

Gittikçe daha fazla ilgi görmeye başlayan "İslami Finans" modeli, Türkiye'de de gelişimini hızla sürdürüyor. Son olarak şubat ayında sektöre katılan Vakıf Katılım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, bir Müslüman ülke olarak Türkiye'nin, küresel katılım finans sektöründen daha fazla pay alması gerektiğini vurguladı. Vakıf Katılım'ın hedeflerini paylaşmak üzere basın toplantısı düzenleyen Öztürk Oran, "Bugün küresel katılım bankacılığı sektöründen yalnızca yüzde 6 pay alan Türkiye, henüz olması gereken sıralamada değil. Sektördeki pastayı bölüşmek değil, sektörü büyütmek istiyoruz. Bunu yaparsak herkese daha çok pay düşer. Körfez ülkelerinden, İslam ülkelerinden, bu sistemi İngiltere'de en iyi uygulayan HSBC'den daha fazla nasıl pay alabiliriz hesabıyla yola çıktık. Amacımız, Körfez ülkeleri ve batılı ülkelerden, bu sisteme inanan kişi, kurum ve kuruluşlardan Türkiye'ye fon sağlanması" dedi.
Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş ise, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne değinerek, "Çalışma modeli 'İslami Finans' olmasına rağmen, sektörün dünyadaki merkezi Londra. Halbuki katılım bankacılığı, İstanbul Finans Merkezi projesinin en önemli ayaklarından biri. Hükümetimizin ve Türkiye'deki katılım bankalarının gayretine maksimum desteği verip, faizsiz finansın merkezini İstanbul olarak zihinlere yerleştirmeye çalışacağız. Dünya çapında 2 trilyon doları aşan büyüklüğe sahip İslami finans modelinin merkezi İngiltere değil, Türkiye olmalı" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...