İhracatçı girişimciyi kendisi yetiştirecek

Düzenleyen:
İhracatçı girişimciyi kendisi yetiştirecek

Ekonomi Haberleri

Geleceğin girişimci, yönetici, nitelikli ara elemanlarını yetiştirmeyi amaçlayan AKİB ile Adana Sanayi Odası, eğitim programı başlattı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Adana Sanayi Odası işbirliğiyle bölgenin istihdamına ve ihracat artışına katkıda bulunmak amacıyla geleceğin girişimci, yönetici, nitelikli ara elemanlarını yetiştirecek eğitim programı başladı. Adana’da hayata geçirilen AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı programında, Dış Ticaret, Mesleki İngilizce, Proje Hazırlama ve Kişisel Gelişim alanlarında eğitim sunuluyor. AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı, Adana’nın ardından Kayseri, Hatay ve Mersin’de de düzenlenecek.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, program ile hem işsizliğin yoğun olduğu bölgenin istihdam artışına katkıda bulunacaklarını hem de ihracatçıların ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlara kavuşacaklarını söyledi. Aymen, “Özellikle devlet destek mekanizmaları ve pazar araştırması konusunda önemli bir farkındalık ile mezun olacak kursiyerlerin bölgemiz iş gücü piyasasına katkı vermesini bekliyoruz. Farklı iller ve programlarla devam edecek eğitimin, ihracat artışının önündeki engelleri bir nebze kaldıracağına inanıyoruz” diye konuştu.
170 SAATLİK EĞİTİM
İlk etapta 25 kişi için 170 saatlik bir süreci kapsayan AKİB Akademi Dış Ticaret Eğitim Programı, uzman eğitmenler tarafından dört ana modülde verilecek. Kursiyerler, program sonunda dört ayrı sertifika ve diploma sahibi olacak. Eğitim ve seminer duyurularının AKİB web sitesi üzerinden takip edilebileceği süreçte, eğitim almak isteyenler site üzerinden başvuruda bulunmak mümkün olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...