4. ve 5. nükleer santral de lazım

Düzenleyen:
4. ve 5. nükleer  santral de lazım

Ekonomi Haberleri

Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek, her koşulda Türkiye’nin nükleer santralleri yapması gerektiğini belirtti

Osman Çobanoğlu ANKARA
Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek, her koşulda Türkiye’nin nükleer santralleri yapması gerektiğini belirterek, ”Yerine ve zamanına yetkili makamlar karar verecektir ancak şu bir gerçek ki Türkiye’nin 3’üncü 4’üncü ve hatta 5’inci Nükleer santrale ihtiyacı var. Şu an baktığımız zaman gelişmiş ülkelerin hepsi, enerji ihtiyacının önemli bir kısmını nükleer santralden karşılıyor” diye konuştu. “Herhangi bir nükleer krizde Türkiye zaten tehdit altında” diyen Dilek, “Allah korusun Bulgaristan’da, Ermenistan’da eski teknolojiye sahip NGS’lerde bir patlama olsa zaten Türkiye’ye olumsuz etkisi olur. Biz Türkiye’de yeni bir nükleer tesis yapsak da yapmasak da zaten risk altındayız. Kaldı ki; Türkiye’de şu anda yapılan ve yapılacak olan santraller yeni teknolojidir. Dolayısıyla sırf etkisinde kalmayalım diye Türkiye’nin nükleer teknolojiden geri kalması hiç mantıklı olmaz” ifadelerini kullandı.
Jet krizinin enerji projelerine çok etkisi olmadığını belirten Dilek, “Sektörde hep şu konuşuldu; Rusya doğalgazı kesecek bu da Akkuyu’yu etkileyecek.  Ama ben diplomatik krizin şu an bir enerji krizine dönüşmediğini düşünüyorum. Şu an Akkuyu’ya bir kilit vurulmuş değil, elbette ki zaman zaman Akkuyu yavaşlatıldı, Akkuyu duracak gibi şeyler konuşuldu. Ama bunlar dedikodudan öteye giden şeyler değil. Bunun dışında Akkuyu’nun zamanında biteceğinden pek emin değilim” diye konuştu.

İKİ DEV ORGANİZASYON

Gelecek yıl Türkiye’de düzenlenecek Dünya Petrol Kongresi’ne değinen Dilek, “Bu yıl kasım ayında Dünya Enerji Kongresi (EIF) de Türkiye’de olacak dolayısıyla ülkemiz hem 2016 da hem de 2017 de 2 büyük dünya kongresine ev sahipliği yapacak. Bu Türkiye’deki enerji sektörüne olan ilgiyi arttıracaktır ve yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekecektir” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...