HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TMSF'den flaş Bank Asya kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TMSF'den flaş Bank Asya kararı
TMSF, Bank Asya , Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

TMSF, Asya Katılım Bankası AŞ hisselerinin satışa çıkarılması karara bağlanırken, satış ilanı yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi.

Asya Katılım Bankası AŞ hisselerinin satışa çıkarılması karara bağlandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) açıklamasına göre, TMSF Kurulu tarafından Asya Katılım Bankası AŞ hisselerinin satışa çıkarılması karara bağlanırken, satış ilanı yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi.

Açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 71’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (b) bendi kapsamında temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi TMSF’ye devredilen Asya Katılım Bankası AŞ'nin, kanunun 71 ve 107’nci maddeleri kapsamında satış, birleştirme ya da devir yoluyla çözümlenmesinin amaçlandığı, bunun gerçekleşmemesi halinde ise bankanın tasfiyesinin gündeme geleceği bilgisinin kamuoyuyla daha önce paylaşıldığı kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...