Devler İngiltere'yi terk ediyor!

Düzenleyen:
Devler İngiltere'yi terk ediyor!

Ekonomi Haberleri

"Brexit" kararının ardından JP Morgan, Vodafone, Bloomberg gibi küresel devlerin de aralarında bulunduğu şirketler, merkezlerini İngiltere dışına taşıyor

İngiltere'nin AB'den çıkma kararı, Londra'nın "dünyanın en büyük finans merkezleri" arasındaki yerini de tehlikeye sokuyor. Küresel devler, şirket merkezlerini Londra'dan taşıma kararı almaya başladı. Londra'da 16 bin çalışanı bulunan JP Morgan Chase ile birlikte Morgan Stanley ve HSBC gibi dev bankalar, ana birimlerini Frankfurt gibi Avrupa şehirlerine kaydırarak, İngiltere'deki iş gücünü dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor. GSM şirketi Vodafone'un da Londra'daki merkezini taşımayı düşündüğü iddia ediliyor. ABD'li yayıncılık şirketi Bloomberg de, İngiltere'deki yatırımlarını gözden geçireceğini duyurdu.

Referandumun ardından Güney Koreli otomobil lastiği üretici Kankook Tire Worldwide, üretim tesislerini İngiltere'den taşımayı düşündüklerini söyledi. Bununla birlikte Japon otomobil parçası üreticisi Exedy, merkezini Avrupa'ya taşıyacağını açıkladı. Fransız reklam devi Publics Groupe ise, İngiltere'de daha fazla yatırım yapmayacağını bildirdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...