HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fitch 15 Türk bankasının kredi notunu düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fitch 15 Türk bankasının kredi notunu düşürdü
Fitch Ratings, Not İndirimi, Türk Bankaları, , Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarına yönelik not indirim kararının, Türkiye'nin yerel para birimi cinsinden kredi notunun metodoloji değişikliği nedeniyle "BBB"den "BBB-"ye düşürülmesine bağlı olarak alındığı bildirdi.

Fitch Ratings; Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Türkiye Kalkınma Bankası, Takasbank, Türkiye Sinai Kalkınma Bankası ve Türkiye İhracat Kredi Bankası'nın (Eximbank) yerli para biriminden uzun vadeli kredi notlarını "BBB"den "BBB-"ye çekti.

Ayrıca, yabancı sermayeli bankalardan Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Burgan Bank, ING Bank, Finansbank, Alternatifbank, ICBC Türkiye ve Türk Ekonomi Bankasının yerli para biriminden uzun vadeli kredi notları "BBB+"dan "BBB"ye revize edildi.

Fitch Ratings, adı geçen bankaların yabancı para biriminden kredi notlarını değiştirmezken, kredi görünümlerini de "durağan" olarak belirledi.

Derecelendirme kuruluşu, 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Fitch Ratings'in Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 23 ülkeye ilişkin metodoloji değişikliği ise 22 Temmuz'da duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...