HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Doğalgazda tasarruf önerileri

Düzenleyen: /
Doğalgazda tasarruf önerileri
Doağlgaz, Fatura, Tasarruf, Haber

Ekonomi Haberleri

Hava soğudu. Evde alınacak birkaç kolay önlemle doğalgaz faturası yüzde 20 - 25 azaltılabilir. İşte doğalgaz faturasını düşürmenin yolları...

Sonbahar yerini yavaş yavaş kışa bırakıyor. Bazı bölgelere kar bile yağdı. Peki hem güvenli, hem de daha ekonomik nasıl ısınılır? İşte doğalgaz faturasını düşürmenin yolları...

ISI YALITIM LEVHALARI
Isı kayıplarının en fazla olduğu noktalar radyatör arkaları. Yapı marketlerden kolaylıkla temin edinilecek bu ısı yalıtım levhalarını radyatör arkalarına yerleştirerek önemli miktarda ısı kaybını kaybını önlemiş ve doğalgazda tasarruf sağlamış olursunuz.

RADYATÖR İLE KOLTUK MESAFESİNE DİKKAT
Perdelerin radyatör üzerinde sonlandırılması gerek. Zemine kadar inip, radyatörün önünü kapatmamasına dikkat edilmeli.

Radyatör ile koltuk arasında 20-25 santim açıklığın olması lazım ki sağlıklı bir ısınma gerçekleşebilsin.

HER ODADA FARKLI ISI
Çocuk odalarını farklı sıcaklıkta yatak odalarını farklı sıcaklıkta tutabilirsiniz. Bunu ayarlabilmenin en sağlıklı yöntemi termostatik vanalar.

HAVALANDIRMA MENFEZİ ÖNEMLİ
Hem verimli hem güvenli kullanım için havalandırma menfezleri son derece önemli. Kullanıcılar toz, soğuk, rüzgardan dolayı bunu kapatıyorlar. Bu da son derece tehlikeli.

Uzmanlara göre, güvenli kullanım için kombilere gaz dağıtım şirketinin bilgisi dışında müdahale edilmemeli, yer değişikliği yapılmamalı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...