HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran'dan iki günde ikinci 'yerli para' desteği

Düzenleyen: /
İran'dan iki günde ikinci 'yerli para' desteği
Erdoğan Dolar, Tl, İran, Haber

Ekonomi Haberleri

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasında yerli para kullanımı çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Başkent Tahran'da "Meclis Günü" münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplandıran Laricani, "İran her zaman ticaretini yerli parayla yapma isteğinde olmuştur." dedi.

Para değişiminin nasıl olacağı konusunda çalışma yapılması gerektiğini dile getiren Laricani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına ilişkin, "Türkiye'yle ilgili de bu öneriyi memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Dün de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Türkiye’nin çağrısı kısa vadeli olmayıp planlanmış uzun vadeli bir plan ise olumlu bir çağrıdır. Türkiye bu konuda ciddi ise işbirliğini başlatabiliriz” açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...