HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Suriyeli çocuklarla geleceği kodlayacak

Düzenleyen: /
Suriyeli çocuklarla geleceği kodlayacak
Şanlıurfa, Haber

Ekonomi Haberleri

İkinci etabına Şanlıurfa’dan start verilen “Yarını Kodlayanlar” projesi ile 250 Suriyeli çocuk, dijital dünyanın kapılarını aralayacak

Halime Gürbüz ŞANLIURFA
Türkiye Vodafone Vakfı, “Yarını Kodlayanlar” projesinin ikinci etabına Şanlıurfa’dan start verdi. Habitat iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle 250 Suriyeli çocuğa kodlama eğitimleriyle dijital geleceğin kapıları aralanırken aynı zamanda sosyal hayata entegre olmaları sağlanacak. “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında bugüne kadar İstanbul, Samsun, İzmir, Kayseri ve Mardin olmak üzere toplam 5 ilde 1.330 çocuğa kodlama eğitimi verildi. Her ilde düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı çocuk hackathon’larına yaklaşık 600 çocuk katıldı. Projenin ikinci etabına ise Şanlıurfa’dan start verildi. GAP İdaresi’ne ait Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinde (ÇATOM) gerçekleştirilen eğitimlerle Şanlıurfa’da yaşayan 10 Suriyeli çocuğa kodlama eğitimi verildi. Bir günlük hackathon’lar ile sona erecek eğitimlerle 4 ayda içerisinde 250 Suriyeli çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında bugüne kadar 29 milyon TL’lik sosyal yatırım yaptıklarını dile getiren Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan “Sosyal projelerimizle bugüne kadar 4 milyona yakın insanın hayatına dokunduk. Bir kardeşlik dili olduğuna inandığımız kodlama eğitimlerini şimdi de Suriyeli çocukları da kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Mültecilerin topluma uyum sürecini kolaylaştıracak ve onları geleceğe hazırlayacak sosyal projelere de ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. “Yarını Kodlayanlar” ile Türkiyeli çocuklara olduğu gibi Suriyeli çocukların hayatında bir umut ışığı olmak, onların geleceğini aydınlatacak bir adım atmak istiyoruz. Şanlıurfa’da vereceğimiz eğitimlerle, kodlamanın Türkiyeli ve Suriyeli çocukların ortak dili olmasını hedefliyoruz” dedi. Proje kapsamında kodlama eğitimlerinde, dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT’nin çocuklara yönelik geliştirdiği “Scratch” programının Arapça versiyonu kullanılacak. Eğitimlerde Arapça tercüme de yapılacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...