HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rekabet Kurumu Mercedes-Benz Türk'e soruşturma açtı

Düzenleyen: /
Rekabet Kurumu Mercedes-Benz Türk'e soruşturma açtı
Türkiye, Almanya, Mercedes, Rekabet Kurulu, Haber

Ekonomi Haberleri

Rekabet Kurumu, Mercedes-Benz Türk A.Ş. hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu, Mercedes-Benz Türk A.Ş.'ye soruşturma açıldığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada "Mercedes-Benz Türk A.Ş.'nin beton pompası üreticileriyle yaptığı anlaşmalar ve bu üreticilere yönelik uyguladığı indirim sistemleri yoluyla hakim durumunu kötüye kullanarak beton pompası ve beton pompasının monte edildiği kamyon pazarında rekabeti bozduğu iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı" denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 28.02.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Mercedes-Benz Türk A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-09/105-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesi, hakim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır. Soruşturma, adı geçen teşebbüsün 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı"

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...