Yerli otodan güzel haberler yolda

Düzenleyen:
Yerli otodan güzel haberler yolda

Ekonomi Haberleri

Bilim Bakanı Özlü “Otomobil, bilişim-yazılım ve tekstilde müthiş bir altyapımız var. Tek eksiğimiz marka. Öncelik otomobil ve yazılımda olacak. Yıl sonuna kadar yerli otomobilde güzel gelişmeler yaşanacak” dedi...

Yerli otomobilde çalışmalar hızlanıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil konusunda yıl sonuna kadar güzel gelişmeler olacağını belirterek “Hükûmetimizin 180 günlük yeni eylem planında da bu konuya yer vereceğiz. Yıl sonuna kadar yerli otomobille ilgili faaliyetler zinciri görülecek” diye konuştu. Bakan Özlü, bazı gazetecilerle sohbetinde başta yerli araba projesi olmak üzere, Türkiye’de markalaşma konusunda atılacak yeni adımların detaylarını açıkladı. Özlü, yerli otomobil projesi konusunda önemli bir aşamaya gelindiğini, TOBB’un bu konuda iş adamlarını koordine ettiğini söyledi. Özlü “Yıl sonuna kadar yerli otomobille ilgili güzel gelişmeler olduğunu göreceksiniz. Bu konuda, yerli marka otomobille ilgili bir faaliyet zinciri olacak” dedi.

ÜÇ SEKTÖRDE MARKA ATAĞI
Dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinin 8’inin kendi markası olduğunu hatırlatan Özlü, yeni eylem planlarında markalaşma konusunda atılacak adımları da şöyle sıraladı: “Türkiye’nin 75 milyar liralık otomotiv cirosu var. Biz bunu ikiye katlayacak bir program üstünde çalışıyoruz. Türkiye’de tasarım mühendisi var, altyapı dâhil her şey var. Türkiye’deki bir fabrikaya  gidin, yabancı firmaların araçlarını üretiyor, üzerine o firmanın logosunu basıp Avrupa’ya  ihraç ediyor. Bizim olmayan tek şeyimiz markamız. Biz bir marka oluşturmak istiyoruz. Türkiye’nin kendi markasıyla kendi otomobilini yapmak istiyoruz. Bazı görüşler var ki ‘Türkiye bu işe girmesin. Dünyada önemli oyuncular var, Türkiye’nin şansı yok’ deniyor. Bu doğru değil.  Bugüne kadar oluşan altyapı yapı sayesinde Türkiye, dünyanın en prestijli markalarına parça yapıyor. Bizim sanayimiz çok esnek davranabiliyor. Çinliler 1 milyon adetten küçük rakamlarda esnek değil. Bizimkiler 10 bin tane lazımsa 10 bin tane yapıyor, esnek çalışabiliyor. Hızlı reaksiyon verebiliyoruz” diye konuştu.

Akıl satıp para alacağız
Tekstilde de, otomotivde de müthiş bir potansiyel olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, şunları söyledi: Markası olan şirketler olmayanlara göre iki kat kâr ediyor. Dünyanın en pahalı ve en prestijli tekstil markalarına bizimkiler iş yapıyorlar. Markalara ilişkin programda göreceksiniz. Öncelik otomotiv, yazılım ve bilişim sektöründe markalaşmak olacak. Aynıca yazılım ve bilişimi sanayi tanımı kapsamına dâhil ettik. Yazılımcılar sanayicilerin aldığı teşviklerinden yararlanacak. Yazılımda yüksek katma değer vardır. Akıl satıp para kazanacaksınız. Türkiye’de bu bilişim sektörünün  cirosu 2016’da 30 milyar lira olmuş. Bunu da ikiye katlamayı düşünüyoruz. Yeni dönemde, bilişim-yazılım, otomotiv ve tekstil sanayi olmak üzere 3 sektörde Türkiye’nin markasını oluşturmayı sağlayacağız.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...