İnşaat sektörü 15 Temmuz sonrası ülkesine sahip çıktı

Düzenleyen:
İnşaat sektörü 15 Temmuz sonrası ülkesine sahip çıktı

Ekonomi Haberleri

İnşaat sektörü, 15 Temmuz sonrası demokrasiye sahip çıktığı gibi ülke ekonomisine de yeni yatırımlar ve düzenlenen kampanyalarla büyük destek verdi. "Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye” ve “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyaları sektörde tarihî rekorların kırılmasını sağladı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat olan 15 Temmuz'da “millî irade” darbeci hainleri durdurarak bir destan yazdı. 15 Temmuz sonrasında ekonomik kalkınma hız kazanırken Türkiye ekonomisi, güçlü ve dinamik performansını sürdürmeye devam ediyor. 
Türkiye ekonomisinin son derece sağlam temeller üzerinde bulunduğunu dile getiren sektör temsilcileri; devletiyle, milletiyle Türkiye’nin darbecilere karşı verdiği demokrasi sınavının ülkenin geleceğine ve ekonomisine güveni daha da artırdığını ifade etti “Yeni Projelerle Yola Devam” mesajı verdi. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ne özel açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektörü 15 Temmuz sonrası ülkesine sahip çıktı

ARTAŞ İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI SÜLEYMAN ÇETİNSAYA: 

Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’ye güvenimiz tam

2016 yılında yaşadıklarımızın bugüne yansıması şüphesiz ki; Türk milletinin gücünün ve  istikrarının çok büyük bir ispatıdır. Bizler 2023 vizyonu kapsamında hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’nin geleceğine ve istikrarına güvenimiz tam. Her yeni yılda da yatırımlarımızı daha da artırmamız inancımızın en büyük göstergesidir. 2017 yılı milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Artaş İnşaat olarak 2016 yılından devam eden 5 projemize ilave olarak 2017’de planlanan 5 yeni proje ile daha toplamda 10 şantiyede 10 binin üzerinde çalışanımızla sektörde istihdam sağlamayı sürdüreceğiz. 

PROJELERİMİZE HIZ VERDİK
Geçtiğimiz yıl erken teslimle tamamladığımız Avrupa Konutları Kale projemizin ardından Avrupa Konutları Kale 2 projemize başladık. Bu projemize ek olarak yıl içinde Avrupa Konutları markamızı taçlandıracak 4  yeni projemizi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz.
Bunlardan ilki Avrupa Konutları Yamanevler Projesi. Anadolu Yakası’ndaki ikinci Avrupa Konutları markalı projemiz olacak Avrupa Konutları Yamanevler ile Ümraniye’de 480 bin metrekare inşaat alanında 1.672 konut, ofis ve ticari ünitelerden oluşan dev bir projeye imzamızı atacağız. Çalışmalarına hızla devam ettiğimiz diğer projelerimiz de; TEM lokasyonunun yeni serisi olacak Avrupa Konutları Arıcılar ile Atakent’te konumlandırdığımız Avrupa Konutları Atakent 4 B ve Avrupa Konutları Atakent 4 C olacak. Avrupa Konutları Başakşehir ve Avrupa Office Ataşehir projemizde de çalışmalarımız hızla sürüyor. 2023 hedeflerimize yaklaşırken, inşaat sektörünün temsilcileri olarak bizlere de büyük görev düşüyor. Bizler bu bilinçle yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek çalışmalarımıza devam edeceğiz.

KAMPANYALAR EKONOMİK  BÜYÜMEYE KATKI SAĞLADI
15 Temmuz sonrası başta devletimiz olmak üzere, Emlak Konut GYO, GYODER ve KONUTDER’in  girişimleriyle gerçekleştirilen kampanyalar ekonomimize son derece güçlü etkiler sağladı. Konut sektörü için satışların oldukça az olduğu Ağustos ayında satış rekorları kırıldı. Aynı etki, takip eden eylül, ekim, kasım, aralık aylarında da devam etti.  Artaş İnşaat olarak biz de Avrupa Konutları markamızla hem düzenlenen kampanyaların içinde yer aldık, hemde bireysel kampanyalarımızı devam ettirdik. Düzenlenen kampanyalar ekonomimizin çarklarının dönmesinde büyük katkı sağlarken konut alıcıları da  uzun vade, düşük faiz ve peşinatlarla daire sahibi oldular.
Millî iradenin tecelli ettiği bu zor sürecin ardından, ülke olarak ekonomik kalkınma ve büyüme devam ediyor. Bu doğrultuda yapılacak tüm çalışmalarda, düzenlenecek kampanyalarda Artaş İnşaat olarak “Avrupa Konutları” markamızla her zaman yer almaya devam edeceğiz.

İnşaat sektörü 15 Temmuz sonrası ülkesine sahip çıktı

İHLAS YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZEKİ CELEP:

Güçlü bir Türkiye tablosunu hep birlikte ortaya koyduk

15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin demokrasiye sahip çıkarak hain kalkışmaya gösterdiği direniş  dünyada hayranlık uyandırmış, bazı sözde müttefiklerimizde de şaşkınlık meydana getirmiştir.
Bizim 15 Temmuz mücadele ruhuna olan inancımız hiç eksilmedi. Devletimizin gücüne, milletimizin sağlam inancına olan güvenimiz asla sarsılmadı. Bu anlamda da iş dünyasının bir mensubu olarak, yatırımlarımızı bir an dahi olsun duraksatmayı düşünmedik. Aksine 16 Temmuz günü üzerimize düşen görevin bilinciyle daha çok çalışmaya, daha çok gayret etmeye başladık. Bizim Evler 7’de olduğu gibi devam eden projelerimizi hızlandırırdık, yenilerini de birer birer hayata geçirmeye başladık.
15 Temmuz'un ardından bir yılı geride bıraktık ve “Güçlü bir Türkiye” tablosunu hep birlikte ortaya koyduk.  Ülkemize, ekonomimize ve yarınlarımıza güveniyor, bu azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

İnşaat sektörü 15 Temmuz sonrası ülkesine sahip çıktı

IRMAK GROUP VADİŞEHİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI YÜKSEL AKGÜL:

Yatırımlarımıza hiç ara vermedik 

Bir yıl içinde yaşatılmak istenenlerin aksine ekonomimiz ve ülkemizin lokomotifi konumundaki inşaat sektörü istikrarını sürdürdü. Bu anlamda biz de yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. İnşa aşamasındaki Vadişehir projemizi hızlandırırken, Irmak Group olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde istihdama katkı sağladık. Elimizden geldiğince, tüm imkânlarımızla halkımızın ve devletimizin yanında olduk. Geçirdiğimiz son bir yıllık dönem şüphesiz ki çok zordu. Ancak; karanlığa hiç düşmedik, bugün olduğu gibi yarın da önümüz aydınlık. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu anlamda da tüm yatırımlarımıza devam ediyor ve milletimizin 2023 vizyonundaki hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz.

İnşaat sektörü 15 Temmuz sonrası ülkesine sahip çıktı

LENS YAPI YÖNETİM KURULU ÜYESİ MERT KUTLU:

2023 için engelleri kaldırıyoruz

Geçen bir senede ülkemiz birlik ve beraberlik şuuru içerisinde milletimizin neler başarabileceğini dosta ve düşmana gösterdik. Tankla, topla başaramadıklarını hain planlarla ekonomimize darbe vurarak başarmak istediler. Fakat borsamız tarihî rekorlarını tazelerken, ülkemize olan yatırımların da arttığını görüyoruz. Hükûmetimizin öncülüğünde atılan adımlarla Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için önümüzdeki bütün engelleri yavaş yavaş kaldırıyoruz. Tam bağımsız Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hain darbe girişiminden sonra 1 milyar TL yatırımla “Lens Yapı” olarak yeni projemize başladık, yatırımlarımıza hız verdik. Ülkemizin geleceği için, güçlü Türkiye için yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. 

İnşaat sektörü 15 Temmuz sonrası ülkesine sahip çıktı

MAKSEM GRUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ BİLÂL AYDOĞAN:

Ülkemizin dinamiklerine daima güvendik

Türkiye, en başta hükûmetimizin dirayetli duruşundan güç alarak 15 Temmuz sürecini başarıyla atlattı. Darbenin öncesinde olduğu gibi sonrasında da faaliyet gösterdiğimiz turizm ve inşaat sektörlerindeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Emlak Konut GYO ve GYODER’in başlatmış olduğu kampanyalarda yer alırken sektörün ve ekonominin canlılığını koruması için üzerimize düşeni yaptık. İnşaat yatırımlarımızın yanı sıra turizm alanında da yatırımlarımız devam etti. Turizm beklentisinin çok düşük olduğu bu dönemde ülkemizin dinamiklerine güvenerek Clarion Golden Horn Hotel’in inşasını tamamlayarak hizmete açtık. Tüm personelimizle birlikte istihdam seferberliğine katkı sağladık.  Her iki sektörde de yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlayarak Türkiye piyasasında etkin bir şekilde var olmaya ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya çalıştık.

YATIRIMLARIMIZI ARTIRDIK
Bütün engellemelere rağmen Türkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Biz de Maksem Grup olarak en zor koşullarda dahi hedeflerimizden uzaklaşmadık. Bilakis özellikle o süreçte çalışmalarımıza daha da ağırlık verdik.  Bulvar İstanbul’un ardından Ataşehir’de konumlandırdığımız A+Live projemizi başlattık. 2017’de de  İstanbul’un prestijli bölgesi Atakent’te Bulvar Atakent projemizi hayata geçiriyoruz. Turizm ve inşaat alanındaki çalışmalarımıza 2023 hedeflerimiz doğrultusunda bütün hızıyla sürdürüyoruz.
Bu doğrultuda yapılacak tüm çalışmalarda, kampanyalarda Maksem Grup olarak her zaman yer 
alacağız.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...