Şimdi reform zamanı

Düzenleyen:
Şimdi reform zamanı

Ekonomi Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Referandum ile birlikte Türkiye’nin yol haritası artık belli. Şimdi reform zamanı. Takvime bağlanmış yol haritasının ilan edilmesi ile Türkiye büyümesini sürdürecektir” dedi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Türkiye’nin geçen yıl yaşadığı 15 Temmuz darbe girişimine rağmen, ekonomik göstergelerde beklentilerin üzerinde olumlu rakamlar çıkarken, hükûmetin ekonomi kurmayları yeni reformlar için hazırlıklarını tamamladı. AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, siyasi belirsizliklerin, ekonomik belirsizlikleri beslediğine dikkat çekerek “16 Nisan referandumu ile birlikte Türkiye’nin yol haritası artık belli. Şimdi reform zamanı” dedi. Yılmaz şunları söyledi: Uluslararası konjonktüre rağmen, 2017’yi beklentilerin üzerinde bir oranla kapatacağız. 16 Nisan referandumu ile birlikte siyasi belirsizlikler de azalmış oldu. Seçimlerin ne zaman olacağı, nasıl bir sisteme sahip olacağımız belli. Artık siyasi öngörülebilirliğin arttığı bir ortama girdik. Bunun ekonomiye olumlu katkıda bulunmasını bekliyoruz. Buna ilave olan reformların yapılması gerekiyor.  Ekonomide belli kararların alınıp, hayata geçirilmesi gerekiyor. Bu anlamda hükümet bir yol haritası hazırlıyor. Onun da ilan edilmesi ile atılacak adımlar ile ilgili somut, takvime bağlanmış bir çerçeveye sahip olmuş olacağız. Bunlarla birlikte Türkiye büyümesini sürdürülebilir bir şekilde devam ettirecektir.
Yılmaz, ekonomide atılacak reform adımlarının vergi kanunlarının sadeleştirilmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırımlarla ilgili bürokrasinin azaltılması ve istihdam artışına yönelik olacağını kaydetti. Enflasyonun düşürülmesi konusunda bazı çalışmalar yapıldığını, yıl sonunda tek haneli rakamların yakalanacağını belirten Yılmaz “Türkiye bir darbe girişiminden sonra hızla toparlandı ve yeniden bir büyüme sürecine girdi. Bu süreçte, mali disiplini bozmadan bir miktar mali alan kullanıldı” dedi.
DARBENİN FATURASI 60 MİLYAR LİRA
15 Temmuz darbesinin ekonomiye büyük maliyeti olduğunu hatırlatan Yılmaz, “2016 yılında ekonomi 2,9 büyüdü. Darbe başarılı olsaydı ekonomide tam bir çöküş olacaktı. Ama darbe girişimi başarısız kaldı ve kısa sürede toparlandı. Ama kısa vadeli de olsa ekonomik bir maliyet oluştu. Bence bu maliyet büyüme oranında özetleniyor. 2,9 değil de kaç büyürdü ekonomi diye bakılınca, darbe olmasaydı yaklaşık yüzde 5 büyümeye doğru gidecektik. Yani 2.1’lik bir kayıp çıktı. Bu da 17 milyar dolar yani 60 milyar liraya denk geliyor. Şimdi hızla bu maliyet telafi ediliyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...