Türkiye’nin şehirleri Almanya kadar güvenli

Düzenleyen:
Türkiye’nin şehirleri Almanya kadar güvenli

Ekonomi Haberleri

Bakan Kurtulmuş, seyahat uyarılarıyla ilgili olarak Türkiye’nin, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin şehirleri kadar güvenli olduğunu söyledi.

Damla Peker ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya’dan şimdiye kadar rezervasyon iptali olmadığını belirterek “Bir tereddüt görünüyor olsa da rezervasyon iptali görünmüyor. Kısa süre içinde politik gerginlik azalırsa özellikle turizm mevsiminde fazla etkilenmeden bu işi atlatırız’’ diye konuştu. Turizmle siyasetin ayrı tutulması gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu: Ülkeler arasında zaman zaman gerginlikler olur, yakınlaşmalar olabilir. Özellikle Avrupa ile ilişkilerimiz tekdüze bir çizgide gelişmiyor. Çok yakınlaştığımız zamanlar var, çok iplerin gerildiği zamanlar var. Benim Alman siyasetçilere tavsiyem şudur, siyasetteki gerginlikleri azaltma yolu olarak turizmi görsünler. Siyaset üzerinden turizme laf söylemek yerine, turizm üzerinden siyasetin gerginliklerini azaltacak imkânlara odaklansınlar. Türkiye’nin her şehri, Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin her şehri kadar güvenlidir. Siyasetin turizmi bir şekilde etkilemesi yerine, turizmin siyaseti dengelemesi ya da turizmin siyaseti bir şekilde yumuşatmasının daha doğru olduğu kanaatindeyim.
Öte yandan Bakan Kurtulmuş, bugün Antalya’da sektör temsilcileri ile tanışma toplantısı yapacak. Kurtulmuş, sektörün sorunları ve beklentilerini de dinleyecek. Aralarında TURSAB, TUROFED, TUROB gibi sektörün önemli temsilcilerinin yer alacağı toplantıda, Bakan Kurtulmuş’a mevcut Türkiye turizmini anlatan bir rapor sunulacak. Turizmciler, raporla sektörün şu anki durumu, gelecekte yaşanacak muhtemel olaylar hakkında Bakan Kurtulmuş’u bilgilendirecek. Raporda ayrıca, 2015’teki uçak krizi ve sonrası, 2016’da yaşanan olaylar, süregelen AB ve Almanya ile yaşanan meseleler ve bunların turizme etkileri yer alacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...