YEKA'ya 4 Alman şirket teklif verdi

Düzenleyen:
YEKA'ya 4 Alman şirket teklif verdi

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın YEKA ihalesine 8 konsorsiyum teklif verdi. Şirketlerden 4'ü Alman.

Dev rüzgar enerjisi ihalesine teklif verenler belli oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine, 4 Alman şirketinin yanı sıra, Amerika, Çin, Danimarka merkezli rüzgar türbini üretiminde dünyada ilk 10'da yer alan şirketlerin de aralarında bulunduğu 8 konsorsiyum teklif verdi.

TEKLİF VEREN FİRMALAR
İhaleye, Siemens-Türkerler-Kalyon, Enercon-Polat Enerji Limak Enerji; Nordex-İklim yatırım-MKS Marmara-Zorlu Enerji OGG olarak teklif verdi.

Ayrıca Ming Yang-İlk İnşaat; Vestas-Enerjisa; Senvion-IC İçtaş; Goldwind-Akfen-Beyçelik OGG teklif verenler arasında bulunuyor.

Açık eksiltme usulüyle gerçekleştirilecek ihalede kilovatsaat başına tavan fiyat 7 dolar/cent üzerinden uygulanacak. Söz konusu ihalede en düşük teklifi veren yatırımcı ile 15 yıllık süreyle elektrik enerjisi alım anlaşması imzalanacak. Elektrik enerjisi alım süresi, YEKA kullanım hakkı sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren geçerli olacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada, bu projede ilk olarak yüzde 65 yerli üretim ve yüzde 80 yerli mühendis şartının olduğunu belirtmişti.

KAPASİTEYİ YÜZDE 17 ARTIRACAK
Enerji Bakanlığı'nın, Türkiye'de kurulu rüzgar enerjisi üretim kapasitesini yüzde 17 artıracak olan ve yatırım tutarı 1 milyar dolar olarak hesaplanan bin megawatt gücünde rüzgar santrali kurulum ve türbin üretimi projesinin ihalesi ağustos ayında planlanıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...