Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kritik hastalıklara ‘Katılım’ güvencesi

Düzenleyen:
Kritik hastalıklara ‘Katılım’ güvencesi

Ekonomi Haberleri

ORTAK risk paylaşımı ile dayanışma esasına dayanan katılım (tekâfül) sigortacılığı hayatın her alanını kapsamına alıyor.

Hazine Müsteşarlığı katılım sigortacılığında da düzenleme hazırlıklarına başladı. Uluslararası arenada 2017 yılının en iyi yeni tekafül şirketi seçilen Katılım Emeklilik’in Genel Müdürü Ayhan Sincek, tekafülün ve sigorta ürünlerinin Türkiye’de gelişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sincek “Dünya çapında tekafül alanında prim üretimi 20 milyar doları buluyor. Türkiye’de ise bu alanda çok büyük bir potansiyel olduğunu son dönemde görüyoruz, Katılım Emeklilik olarak kısa sürede 180 binin üzerinden sigorta poliçesi ürettik. Ayrıca yine BES kapsamında gerçekleştirilen Otomatik Katılım girişlerinde faizsiz fonların yüzde 66 oranında tercih edilmesinden faizsiz sisteme olan ilgiyi basitçe anlamak mümkün. Türkiye’de katılım sigortacılığının derinleşeceği ve sigorta piyasasını çeşitlendireceğini görüyoruz” dedi.

EĞİTİME DE GÜVENCE

Katılım sigortacılığında çok çeşitli ürünlerin var olduğuna dikkat çeken Sincek “Örnek olarak hayat sigortaları kapsamındaki ürünlerimizden Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası ile çocuğunuzun eğitim hayatını güvenceye alabiliyorsunuz. Geleceğine yatırım yapmak isteyen ebeveynler öncelikle çocuklarının eğitimine yatırım yapmalılar. Çocuklarımızın eğitimleri ve geleceğe hazır olmaları bu sebeple çok önemli. Hayatın ne getireceğinizi bilmediğimiz için bizlerin karşılaşabileceği talihsiz durumların çocuklarımızın geleceğini negatif yönde etkilemesine izin vermemekle yükümlüyüz. Bundan dolayı anne-babaların, çocuklarının eğitim hayatlarını en kısa zamanda ve ellerinden geldiği kadarıyla güvence altına almalarını öneriyoruz. Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası’nı bu ihtiyaca yönelik geliştirdik. Kaza sonucu daimî maluliyet durumlarında da teminat sunuyoruz. Ebeveynin vefat ve kaza sonucu daimi maluliyet durumlarında çocuğu veya çocuklarının eğitimlerini devam ettirebilmeleri için gerekli maddi desteği sağlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...