Gençler de artık tasarruf yapıyor

Düzenleyen:
Gençler de artık tasarruf yapıyor

Ekonomi Haberleri

ING Bank, Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2017 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre kentsel nüfusta tasarruf sahipliği oranı yüzde 13,8 ile birinci çeyrekte ölçümlenen yüzde 13,3’lük seviyenin üzerine çıktı. Bu dönemde 18-24 yaş grubu içerisinde tasarruf yapanların oranı yüzde 13’ten yüzde 16’ya çıkarken, gençler arasında 1 seneden uzun süredir tasarruf edenlerin oranın yüzde 47’den yüzde 63’e yükseldi. Gençler tasarrufun gerekçesi olarak okul harcamaları ve beklenmedik durumları gösterdi.  
Araştırmaya göre çalışan kadınların tasarruf sahipliği oranında gerileme yaşanırken, bekar erkeklerde yükseldi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde tasarruf yapacağım diyenlerin oranı da bir önceki döneme göre yüzde 19,7’den yüzde 23,5’e çıktı. 

ilk sırada Bes var
Tasarruf araçları tercihlerine bakıldığında bireysel emeklilik yüzde 28 ile bu yılın ilk yarasında en çok tercih edilen tasarruf argümanı oldu. “TL vadeli hesap” (%25) ile bu dönem yükselişe geçen ‘’yastık altı altın ve nakit’’ (%24) ise en çok tercih edilen diğer tasarruf araçları arasında yer aldı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...