‘BES iyi bir ivme yakaladı’

Düzenleyen:
‘BES iyi bir ivme yakaladı’

Ekonomi Haberleri

KATILIM Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, 18 yaş altına dönük hazırlıkların da söz konusu olduğu BES’in sahip çıkmamız gereken ana yapı olduğuna dikkat çekerek, “14 yılda gönüllü olarak dahil olunan BES’te 6 milyon 900 bin katılımcı ve 72 milyar lira fon birikti. Sadece çalışanlar değil ev kadınları da sisteme katılıyor ve destek veriyor. Toplumun her kesimi gelecek planlamasını gönüllü BES ile yapabiliyor. Bu anlayışla iyi bir ivme yakalayan gönüllü BES’in değerlerini hatırlatmak gerektiğine inanıyorum. Dünyadaki gelişmelerden de örnek alınarak güncellemelerle sistem güçlenerek devam etmeli” dedi.

2017’de Otomatik Katılım etkisiyle gönüllü BES’in biraz geri planda kaldığına dikkat çeken Sincek, “Sektör olarak yıllık ortalama en az 500 bin yeni katılımcı sayısını 2017’de de yakalamak zorundayız. Biz Katılım Emeklilik olarak kurulduğumuz günden bu yana 3 yıllık süreçte faizsiz BES’e 346 bin sözleşme kazandırdık ve 877 milyon lira fon topladık. Yaşlanan Avrupa’daki uygulamalardan dersler çıkarmak zorundayız. Türkiye nüfusunda da önümüzdeki yıllarda yaşlı oranı artacak, artık daha uzun bir yaşam süresinden ve daha uzun bir emeklilik döneminden söz edebiliyoruz. Bu kapsamda değerlendirdiğimizde 20-30 yıl sonrasını sağlıklı planlayabileceğiniz tek sistem BES olarak önümüzde duruyor. %25 devlet katkısının altını çizmek istiyorum, diğer tasarruf araçlarında bulunmayan bir avantaj olmasının yanı sıra, hiçbir Avrupa ülkesinde de olmayan bir avantaj bu. Bu yıl yürürlüğe giren Otomatik Katılım’ı gönüllü BES’in bir tamamlayıcısı olarak görebiliriz” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...