HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ucuz gıda için kooperatif şart

Düzenleyen: /
Ucuz gıda için kooperatif şart
Özgür Tort, Migros , Haber

Ekonomi Haberleri

Migros Ticaret Genel Müdürü Özgür Tort, kooperatiflerin çoğalıp güçlenmesinin, gıda ürünlerinde fiyat düşüşünü getireceğini söyledi.

Migros Ticaret Genel Müdürü Özgür Tort, kooperatiflerin çoğalıp güçlenmesinin, gıda ürünlerinde fiyat düşüşünü getireceğini söyledi. Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD) düzenlediği kongrenin ‘Gıda Enflasyonuna Farklı Bakış Açıları ve Tedbirler’ başlıklı panelde konuşan Tort, gıda enflasyonunda dengenin sağlanması ve maliyetlerin düşürülmesi için üreticinin desteklenmesi, üretim ve paketlemede standartların sağlanmasının yanı sıra güçlü bir lojistik yapı kurulması gerektiğini dile getirdi. Migros’un Türkiye’de Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilk ve en fazla çalışan perakendeci olduğunu söyleyen Tort, “Meyve ve sebzede temin ettiğimiz ürünün yarıya yakınını doğrudan müsdtahsil ve kooperatiflerden alıyoruz. Türkiye’de Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilk ve en fazla çalışan perakendeci olarak 180 farklı kooperatifle çalışıyor, 3 bin 500 üreticiden aracısız alım yapıyoruz. Firenin azaltılması için tarladan rafa, son teknolojiden faydalanarak en iyi lojistik yöntemlerini kullanıyoruz. 11 dağıtım merkezimizi ürün alım bölgelerimize kurduk. Ürünlerin kasalama-paketleme-soğuk nakliye ve diğer dağıtım işlemlerinin hepsini biz yapıyoruz. Böylece süreci yakından takip ediyor, üreticinin yükünü azaltıyoruz. Soğuk zincir taşıma ve depolama sistemimizle tarladan rafa 30 saatte, tam 3 bin 200 çeşit farklı ürünü taptaze ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

Ucuz et için destek sözü
Tüketicilere uygun fiyatla et sunabilmek için açılacak kanallara ile Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) planladığı uygulamalara Migros ve perakendeciler olarak tam destek vereceklerini belirten Özgürt Tort, bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bilgilendirme beklediklerini söyledi. Tort, Migros olarak yılda 22 bin ton kırmızı et üretimiyle 20 milyon ailenin mutfağına girdiklerini ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...