Yurtta yetişene devlette kadro

Yurtta yetişene devlette kadro

Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan kanunî düzenlemeyle devlet koruması altında, yurtlarda büyüyen gençlere kamu kurum ve kuruluşlarında aldıkları eğitimlere uygun kadrolara yerleştirilme ile reşit olduktan sonra 5 yıl içerisinde kamuya başvuruda bulunma hakkı tanınacak.

Düzenlemeyle lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu olarak meslekî unvanları dikkate alınmadan memur kadrosuna atanan gençlerin kamudaki unvan değişikliği sınavlarının kurumdan kuruma göre değişiklik göstermesi, uzun süreler boyunca sınav açılmaması gibi sebeplerle yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda mesleki unvanları dışındaki kadrolarda istihdam edilenlerin aldıkları eğitimlere uygun kadrolara geçişleri gerçekleştirilecek. Söz konusu düzenlemeler daha önce kamuda istihdam edilen ve öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanmamış kişileri de kapsayacak. Kanunî düzenlemenin çıkması durumunda bu durumdaki çalışanlar 5 yıl içerisinde başvuruda bulunarak, öğrenim durumlarına uygun kadrolara geçebilecek. Düzenleme, kamuda bu durumda çalışanların özlük haklarında da önemli iyileştirmeleri beraberinde getirecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...