Beyaz yakalı Türkler ile Arap yatırımcıları İzmir’e çekecek

Düzenleyen:
Beyaz yakalı Türkler  ile Arap yatırımcıları İzmir’e çekecek

EKONOMİ Haberleri

İzmir Körfezi’nin hemen yanı başında yükselen proje daha satışı çıkmadan yabancıların tercihi oldu.

İzmir merkezli Folkart Yapı, yeni projesini İzmir Körfezi’nin hemen yanı başında Folkart Vega adıyla hayata geçiriyor. 850 milyon lira yatırımla Alsancak ile Halkapınar arasında yükselen proje özellikle İstanbul’dan kaçan beyaz yakalıların ve Arap yatırımcıların adresi olmayı hedefliyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, kentsel dönüşümün bir parçası olarak tasarlanan projenin İzmir’in yıldızı olacağını söyledi. İzmir’in artık Türkiye’nin simge şehri olduğunu ifade eden Sancak “Yakın çevrenize baktığınızda, çok sayıda beyaz yakalının, İstanbul’dan yeniden İzmir’e döndüğünü görebilirsiniz. Yani İzmir’e ‘tersine bir beyin göçü’ başladı. Ayrıca İzmir Avrupa’da yaşayan Türkler ve özellikle Körfez ülkelerindeki yabancı yatırımcılar tarafından ilgiyle izleniyor. Bu ilgiyi oluşturmak için, o ülkelerden İzmir’e özel geziler bile düzenledik. Stratejik tanıtım ve lobi çalışmaları ile şu anda ciddi bir talep topluyoruz. Özellikle Körfez ülkelerindeki yabancı yatırımcılar, son yıllarda İstanbul’da umduklarını bulamadılar. Bu nedenle, İzmir’e yatırım yapıyorlar. Daha satışa çıkmadan projenin yüzde 20’sine talep geldi. ” diye konuştu. 
Adını Lir takımyıldızında, mavi ışık saçan en parlak yıldızdan alan Folkart Vega 3 kule ve yatay bir bloktan oluşuyor. 843 konut ve 53 ticari alının bulunduğu projede 1+1, 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1, 4+1 dubleks, 5+1 dubleks konut seçenekleri bulunuyor. Metrekare fiyatları 6 bin liradan, daire fiyatları ise 445 bin liradan başlıyor. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor. Yüzde 25 peşinat verip yüzde 75’lik kısım için ise 24 ay vade farksız ödeme imkânı sunuluyor. Yüzde 50 peşin ödenmesi hâlinde ise 48 ay taksitle ödeme imkânı bulunuyor. 

Yapay plaj

Projede iki kule 17. ve 18. katlarda birbirine bağlanıyor. Yapay plajın bulunduğu proje  Infınity Pool ile şehir merkezinde denize giriyormuş hissi veriyor. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...