Şehirlerde planlama insan odaklı olacak

Şehirlerde planlama insan odaklı olacak

EKONOMİ Haberleri

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Hazırlanan yeni sistemle şehirlerin tabii, tarihî ve kültürel değerleri korunacak, insan odaklı kimlikli şehirlerin oluşması sağlanacak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düğmeye bastığı çalışmayla şehirlerin yıllar içinde değişimleri en ince detayına kadar izlenecek.

Sefa Bilgitekin
ANKARA

Belediyelerden yıldan yıla arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemeleri için ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlamaları istenecek. Belediyelerin hazırlayacağı raporlarda kentlerin yaşanabilirliği, mevcut durumları, gelişimleri ve potansiyelleri ortaya konulacak. Sette içeriğin neleri kapsadığı, ölçüm birimlerinin nasıl ve hangi sıklıkla hesaplanacağına dair bilgiler yer alacak.

PLANLAMADA YENİLİK
Projeyle, şehirlerin planlanmasında yeni dönemde başlatılmış olacak. Büyükşehir sınırları içerisinde kişi başına düşen sosyal ve teknik altyapı alanları, yeşil alanlar, konut sayısı değişimleri ve arazi kullanımları netleştirilecek. Büyükşehirlerce arazileri kullanımına ve imar planlarına yönelik üretilecek göstergeler, belli dönemlerde izlenecek ve sonuçları değerlendirilecek. Projeden istenilen verimin alınması için uygulamada karşılaşılan problemlerin çözümü için belediyelere rehberlik desteği de sunulacak. Daha sonra elde edilen veriler belediyeler arasında karşılaştırılıp sonuçların iyileştirilmesi sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...