HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TİM, Millî Uzay Programı’na katkı sağlayacak

Düzenleyen: /
TİM, Millî Uzay Programı’na katkı sağlayacak
İsmail Gülle, Tim, , Haber

EKONOMİ Haberleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile iş birliği ile Türkiye’nin "Millî Uzay Programı" hedeflerine katkı sağlayacak.

Bu doğrultuda 11 Mart’ta imzalanacak protokolle; İTÜ Uzay Sistemleri Tasarım ve Test Laboratuvarı bünyesinde İnovaTİM koordinasyonuyla yürütülecek “Nano, Mikro, Küp Uydularda Çok Fonksiyonlu Güneş Paneli AR-GE Projesi” hayata geçecek. Projeyle; dünyada oldukça yaygınlaşan ve maliyeti çok düşük olan Nano ile Mikro Uydular için çok fonksiyonlu, yerli güneş panelleri geliştirilecek. TİM Başkanı İsmail Gülle, “Cumhurbaşkanı’mızın Millî Uzay Programı tanıtım toplantısında ‘Göklere en çok yakışan bayrağımızı, hak ettiği yerlere taşıyacağız. Ayağımız dünyada, gözümüz uzayda olacak’ açıklamalarının ardından yurt dışına bağımlı olduğumuz uzay alt sistemini ülkemiz bilgi altyapısında geliştireceğiz. İnovaTİM’in İlk AR-GE Projesi dâhilinde 100 İnovaTİM’li öğrenci proje süreçlerine dahil olarak know-how elde edecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...