82 bin lirayla işçi alımı olacak! Eğitim yok sınav yok, tek gerekli şart…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
82 bin lirayla işçi alımı olacak! Eğitim yok sınav yok, tek gerekli şart…

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Avrupa’da çalışma hayali kuranlara güzel haber o ülkeden geldi. Almanya 60 bin Türk işçi alacağını duyurdu. Alınan işçilere 82 bin lira maaş ödenecek. Aynı zamanda sınav ya da eğitim derdi olmadan ülkeye giriş yapabileceksiniz. İşte detaylar haberimizde…

Türkiye’den sık sık işçi alımı yapan Almanya, yeni bir duyuru yaptı. Pandemiden sonra ekonomik açıdan ağır yaralar alan Almanya, işçi alımı yapacağını açıkladı. 

Avrupa Birliği’yle imzalanan anlaşmalar kapsamında Almanya, çevre dostu enerji konusunda yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Ülkede yasalaşan karara göre, göre 2026’ya dek kademeli olarak evlerde kullanılan fosil veya gaz türevi ısınma modellerinin %657İ yenilebilir enerjiden oluşacak. Bunun için de evlere ısı pompası ve güneş paneli destekli sistemler kurulacak. Bunlar için ise işçi gücü gerekli. 

ALMANYA KAPILARINI TÜRKLERE AÇTI! 82 BİN TL MAAŞ VERİLECEK 

Almanya'da daha önce meclisten geçen Nitelikli Göç Yasası'na göre Türkiye'de kendi alanında meslek eğitimi alan, yetkisi olan veya bu alanda uzun süre çalıştığını kanıtlayabilecek işçiler, Almanya’da hiçbir eğitim şartına tabi tutulmadan iş başı yapacak.

82 bin lirayla işçi alımı olacak! Eğitim yok sınav yok, tek gerekli şart…

Bu işler ise kalorifer ve su tesisatçısı olarak öne çıkmakta. Saatlik ise 20 euro verilecek. Almanya’da çalışmaya başlayan kişilerin aylık maaşları ise 2500 Euro'yu bulacak. Usta ya da şirket sahipleri içinse üst sınır yok.

SINAV YA DA EĞİTİM ŞARTI YOK 

Almanya, nitelikli elemanlar kadar eğitim almak için Almanya’ya başvuru yapanları da değerlendirmeye alacak. Bu kişiler uzmanların yanına yerleştirilerek eğitim programlarına tabii tutulacak ve istihdam programıyla 3.5 yılda sertifika alacaklar.

82 bin lirayla işçi alımı olacak! Eğitim yok sınav yok, tek gerekli şart…

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...