Su arıtma cihazlarına talep patladı

Su arıtma cihazlarına talep patladı

EKONOMİ Haberleri

Damacana suyu fiyatlarının 30 liraya kadar yükselmesiyle vatandaş su arıtma cihazlarına yöneldi.

Sağlıklı Su Derneği (SASUDER) Başkanı Orhan Korkusuz, son dönemlerde arıtma cihazlarına talep artığını belirterek “Özellikle pandemi döneminden sonra maliyetlerdeki artış, plastik madde fiyatlarındaki artış ve ulaşım maliyetlerinin atmasıyla damacana su fiyatları da arttı. Su arıtma cihazlarına iki katından fazla talep oldu” dedi. Korkusuz, çevre kirliliğinden dolayı doğal kaynak sularının etkilendiğini altınız çizerek, temiz suya erişim için su arıtma cihazlarının kullanılmasını tavsiye etti. Arıtma cihazlarının kalitesi ve özelliklerinin cihaza göre değişkenlik gösterdiğini dile getiren Korkusuz “Arıtma cihazında kullanılan filtrelerin kalitesi çok önem arz ediyor. Ucuz diye kalitesiz cihazları kullanmamak gerekiyor. Karbon miktarı yeteri kadar yüksek ve granülleri iyi olan gümüş iyonlu filtre kullanılan sağlıklı arıtma cihazınız varsa; parçacıkları, ağır metalleri ve bakterileri fi ltre sayesinde tutabilirsiniz. Bu sayede sağlıklı su içebilirsiniz. Bu suyun insan vücuduna faydaları saymakla bitmez” diye konuştu.

Damacana suyun etkilerinden bahseden Korkusuz, sözlerine şöyle devam etti: Damacana veya plastik pet şişe kullanıyorsanız eğer kimyasal maddelerle karşılaşmış olursunuz. Bu durumda polikarbon zamanla suya karışır. Fenoller denilen kimyasal madde bir aylık damacana su kullanımında vücutta 20 kata kadar artış gösterdiği biliniyor. Bundan dolayı hormonlar da oldukça etkileniyor. Dolayısıyla kanser riskini artırıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...