Altın fiyatları Fed öncesi düşüşe geçti! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın fiyatları Fed öncesi düşüşe geçti! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın fiyatlarında gözler ABD'den gelecek faiz kararına çevrildi. ABD Merkez Bankası Fed tarafından açıklanacak karar öncesinde Ons altında 30 dolar düşüş yaşandı. Gram altında kritik eşiğin hemen üstünde seyrediyor. Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı. İşte altın fiyatlarında son durum...

Orta Doğu'da yaşanan jeopolitik risklerle yükselişe geçen ve 2.000 dolar eşiğini aşan altın fiyatlarında gözler ABD Merkez Bankası'na (Fed) çevrildi. Fed tarafından açıklanacak politika faizi ve Başkan Powell'ın açıklamaları öncesinde altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Ons altın 30 dolar birden geriledi. gram altın krtik eşiğin hemen üstünde seyrediyor.

FED'İN KARARI NE OLACAK?

Eylül ayında politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesinde tutan Fed'in bugün ne yönde adım atacağı merakla bekleniyor. Fed Başkanı Powell'dan yıl bitmeden bir faiz artışı sinyali daha vermesi piyasaları tedirgin ederken, bugün alınacak kararda piyasalar, bankanın politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakıyor.

Faiz kararından öte Fed Başkanı Jerome Powell'ın FOMC toplantısı sonrasında Aralık ayına ilişkin vereceği sinyaller daha büyük önem taşıyor. Aynı zamanda Cuma günü de yine faiz kararında etkili olacak ABD tarım dışı istihdam verileri yatırımcıların en önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor.

Altın fiyatları Fed öncesi düşüşe geçti! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı

ALTIN FİYATLARINDA SERT DÜŞÜŞ

Son iki haftanda rekor seviyelere yükselerek 1810 dolardan 1997 dolara hızlı çıkış yapan Ons altın, 2.000 dolar eşiğini aşarak Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Fed toplantısı öncesinde altın fiyatları yeniden düşüşe geçti. Gördüğü en yüksek seviyeyi 2007 dolara çıkaran Ons altın, bugün 1975 dolara kadar geriledi. 

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYENİN ÜSTÜNDE

Ons altındaki yükseliş ve dolar kuru karşısında TL'nin zayıflığıyla yükselişe geçen gram altın, 1830 TL'ye kadar yükselerek Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Fed öncesi gram altın da geri çekilmeye başladı. Ons altında yaşanan düşüşle gram altın yeniden kritik eşik 1800 TL'ye kadar geri çekildi.

Altın fiyatları Fed öncesi düşüşe geçti! Gram altın bugün ne kadar? Uzmanlar kritik seviyeleri açıkladı

GRAM ALTIN İÇİN UZMAN YORUMLARI

Osmanlı Yatırım'ın sabah bültenine göre doların değer kazanmasına bağlı olarak altın fiyatlarında düşüş yaşadığı gözleniyor. Ons altında 1,979.78 seviyesinin altında seyir devam ederse aşağı yönlü gevşemeler daha da güçlenebilir. ABD tahvil faizlerinde gözlenen yukarı yönlü hareket ons altını aşağı yönde baskılıyor. Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 1,979.78 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 1,984.21, 1,990.62 ve 1,995.05 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,973.37, 1,968.94 ve 1,962.52 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

Ahlatcı Yatırımın sabah bültenine göre ise ons altında son iki gündür yaşanan geri çekilmenin kademeli olarak devam etmesini bekleniyor. Bu doğrultuda gram altında ilk direnç noktası olarak 1805 TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1810 TL ve 1815 TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1800 TL noktası ilk destek olarak takip edilebilir. Bu fiyatlama altında ise 1795 TL ve 1790 TL diğer destek bölgeleri olarak izleniyor olacak.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...