Bakan Işıkhan'dan İŞKUR açıklaması: Son 21 yılda 463 binden fazla engelli vatandaş istihdam edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Işıkhan'dan İŞKUR açıklaması: Son 21 yılda 463 binden fazla engelli vatandaş istihdam edildi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, İŞKUR aracılığı ile son 21 yılda 463 binden fazla engelli vatandaşın istihdam edildiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan engelli vatandaşların istihdamına ilişkin açıklama geldi. Bakan Işıkhan, İŞKUR bünyesinde 2023 yılında 27 binden, son 21 yılda ise 463 binden fazla engelli vatandaşın istihdam edildiğini duyurdu. 

SON 21 YILDA 463 BİN ENGELLİ İSTİHDAMA KATILDI

Bakan Işıkhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sosyal medya platformu X'ten açıklamada bulundu. Kişisel hesabından yaptığı paylaşımda Bakan Işıkhan, Ocak-Ekim 2023 döneminde 27 bin 858 engelli vatandaşın İŞKUR hizmetlerinden faydalanarak istihdama katıldığını belirtti.

Danışmanlık hizmetleri ve hibe destek programlarıyla engelli vatandaşların çalışma hayatının her alanına dahil olmaları için yanlarında olduklarını vurgulayan Işıkhan, şunları kaydetti:

"İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettik. Biliyoruz ki engeller birlikte aşılır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir kez daha belirtiyoruz ki; mücadele ve azimleri ile hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizin haklarının korunması, güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığımızın artırılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

twitter.com/isikhanvedat/status/1731251800945160333

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...