Bakan Muş, doğal gaza yapılan zammın nedenini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Muş, doğal gaza yapılan zammın nedenini açıkladı

EKONOMİ Haberleri  / AA

Doğal gaza yağılan zamma ilişkin konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Bu artışlar, artık bütçenin imkanlarının daha fazla elvermediği için yansıtılmak durumunda kaldı" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde BOTAŞ eylül ayı tarifesini açıkladı. Buna göre konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 20,4, sanayide kullanılan doğal gaza ise yüzde 50,8 zam yapıldığı görüldü. Söz konusu zamma ilişkin konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, doğal gazda hala sübvansiyonun sürdüğünü belirterek "Bu artışlar, artık bütçenin imkanlarının daha fazla elvermediği için yansıtılmak durumunda kaldı" dedi.

"BÜTÇE DAHA FAZLA EL VERMEDİĞİNDEN ZAM YANSITILMAK ZORUNDA KALINDI"

Doğal gazda halen sübvansiyon olduğunu söyleyen Bakan Muş, "Bu artışlar, artık bütçenin imkanlarının daha fazla elvermediği için yansıtılmak durumunda kaldı" dedi.

Bakan Mehmet Muş, bütçeden bütün imkanların kullanıldığını ve sübvansiyonun maksimum seviyeden yapıldığını belirterek, "Bunun dışındaki yansıtılmak zorunda kalıyor. Bir de bu bütçe nereden oluşuyor onu da söyleyeyim. Bizim bir enerji kaynağımız yok, onu bütçeye kaynak oluşturmuyoruz. Dolayısıyla toplanan vergilerden oluşuyor bu bütçe." ifadelerini kullandı.

"ORTALAMA FİYATIMIZIN 3 KATI FATURAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Türkiye'nin ortalama enerji ithalatının 35-40 milyar dolar olduğunu belirten Muş, "Pandemi sürecindeki veriler çok sağlıklı olmaz. Geçen sene 51 milyar dolar, bu sene 100 milyar doların üzerine çıkıyor. Dolayısıyla bizim geleneksel ortalama fiyatımızın 3 katı enerji faturasıyla karşı karşıyayız. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...