BDDK, kredi kartı çıkarması için onay verdi: Bir katılım bankası daha geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BDDK, kredi kartı çıkarması için onay verdi: Bir katılım bankası daha geliyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), iki banka için yeni kararını açıkladı. BDDK, Adabank'ın niteliğinin katılım bankası olarak değiştirilmesine izin verdi. Türkiye Emlak Katılım Bankasına kredi ve banka kartı izni de çıktı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Adabank'a, katılım fonu kabulü ile finansal kiralama işlemleri konularında faaliyette bulunma izni verildi. ürkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdi.

ADABANK’A KATILIM BANKASINA DÖNÜŞÜYOR

BDDK'nin söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Adabank'a, katılım fonu kabulü ile finansal kiralama işlemleri konularında faaliyette bulunma izni verilirken, bankanın mevduat kabulü izni iptal edildi. Söz konusu kararlar 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca alındı.

TÜRKİYE EMLAK KATILIMA KREDİ KARTI ONAYI

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdi. BDDK'nin, söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, bankaya kredi ve banka kartı sistemi kurma, bu sisteme göre kart çıkarma ve üye iş yeri anlaşması yapmasına ilişkin izin verildi. Söz konusu kararlar, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu uyarınca alındı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...