Merkez Bankası rezervlerinde tarihi rekor: 5 bankacı hesapladı, en son 2013'te görüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Reuters
- Güncelleme:
Merkez Bankası rezervlerinde tarihi rekor: 5 bankacı hesapladı, en son 2013'te görüldü

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Reuters

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yükselişini hızla sürdürüyor. 5 bankacının hesaplarına göre rezervler, 2013 yılından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Ekonomi yönetiminin öncelik verdiği Merkez Bankası rezervlerinde güçlü yükseliş sürüyor. Politika faizinde 500 baz puan artışla yüzde 40'a çeken Merkez Bankası'nın rezervleri son 10 yılın zirvesine yükseldi.

5 EKONOMİSTTEN REZERV HESABI

Merkez Bankası tarafından yayımlanan Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre 17 Kasım itibarıyla bir önceki haftaya göre 5 milyar 854 milyon dolar yükselişle 128 milyar 614 milyon dolardan 134 milyar 468 milyon dolarla son 9 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Yeni istatistikler bu hafta açıklanacakken 5 ekonomistten dikkat çeken hesaplama geldi.

ARALIK 2013'TEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

Reuters'ın hesaplamalarına başvurduğu beş bankacı, 24 Kasım ile biten geçen hafta Merkez Bankası'nın toplam rezervlerin 2 milyar dolar arttığını hesapladı. Böylelikle Merkez Bankası toplam rezervleri geçen hafta 136.5 milyar dolara yükselerek tarihi zirvesine çıkmış oldu. Toplam rezervlerdeki önceki rekor Aralık 2013'teki 135.96 milyar dolardı. Resmi veriler Perşembe günü 14.30'da açıklanacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...