Merkez Bankası yeni sadeleşme adımı: Katılım hesaplarında vade değişti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Merkez Bankası yeni sadeleşme adımı: Katılım hesaplarında vade değişti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası (TCMB), sadeleşme adımlarına bir yenisini daha ekledi. TCMB, katılma hesaplarının vadeleri ve türlerinde değişiklik yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), yeni sadeleşme kararı Resmi Gazete'de yer aldı. TCMB, alınan karar ile katılma hesaplarının vadeleri ve türlerinde değişikliğe gitti. 

KATILIM HESAPLARI VADE VE TÜRLERİ DEĞİŞTİ

TCMB'nin Mevduat ve Katılım Fonlarının Vadeleri ve Türleri Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Mevduat ve katılım fonlarının vadeleri ve türlerinde değişikliğe gidildi.

Merkez Bankası yeni sadeleşme adımı: Katılım hesaplarında vade değişti

Yayınlanan yeni karara göre, katılma hesapları, 1 aya kadar vadeli (1 ay dahil), 3 aya kadar vadeli (3 ay dahil), 6 aya kadar vadeli (6 ay dahil), 1 yıla kadar vadeli ve 1 yıl ve daha uzun vadeli (1 ay, 3 ay, 6 ay ve yıllık kâr payı ödemeli) olarak açılabilecek hesaplar olarak değiştirildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...