Binali Yıldırım müjdeyi verdi: Gabar ve Cudi'de 100 milyar dolarlık yeni petrol rezervi bulundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Gabar ve Cudi'de 100 milyar dolarlık yeni bir petrol rezervi tespit edildiği müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki mitingde Gabar'da 80 milyar dolarlık petrol rezervi bulunduğunun müjdesini vermişti. Yeni petrol rezervi müjdesi AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Gabar ve Cüdi'de toplam değeri 100 milyar dolar olan yeni petrol rezervi bulunduğunu söyledi.

Ensonhaber'de yer alan habere göre Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

 "Bir güzel haberi de sizin vasıtanızla paylaşmak isterim. Gabar'da ve Cudi'de 100 milyar dolarlık yeni bir rezerv tespit edildi. Kuyular açılmaya başlandı, bu da ülkemiz ve geleceğimiz adına büyük bir gelişme bunu da belirtmek isterim."

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği 80 milyar dolarlık petrol rezervi Suudi Arabistan petrolü kalitesinde olduğu açıklanmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar'da keşfedilen ve Aybüke Yalçın kuyusu ile işlenmeye başlanan petrolden günlük 100 bin varil üretim hedeflediklerini belirtmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakkı çavdar 11 Mayıs 2023 12:38

Aman yavaş konuşun muhalefet duymasın kıskancından felç olur o olmazsa seçim yatırımı diyerek avunma pozüsyonuna dalar allah adamı muhalif zümreden etmesin bu memlekete namussuz siyaseti kim getirir? Cevab allahdan kormayan biz getiririz diyenlere rağmen mal bulmuş mağribi gibi arkasından canı pahasına adeta saldırır

Sonraki Haber Yükleniyor...