Gabar'dan sonra yeni petrol müjdesi yolda! Çalışmalar bir ilde yoğunlaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gabar'ın ardından yeni petrol sahası müjdesini duyurdu. Dönmez, hala devam eden çalışmalar olduğunu ve ilk denemelerde netice aldıklarını belirtti.

Türkiye son yıllarda enerji alanında yaptığı atılımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Dışa bağımlılığı azaltmak için çalışmalarını sürdüren Türkiye, son olarak Gabar'da yeni petrol rezervi keşfedildiğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan müjdede, keşfedilen rezervin günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip olduğu belirtilmişti.

Başlatılan sondaj çalışmalarıyla birlikte yer altında gizli kalmış zenginlikler bir bir gün yüzüne çıkarılırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den yeni sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklamalar geldi.

24 TV'ye katılan Bakan Dönmez, ilk denemede sonuç alındığını ve o sahaya yoğunlaştıklarını açıkladı.

"BELKİ DİYARBAKIR'DAN DA BİR HABER GELEBİLİR"

Bakan Dönmez, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şırnak kırsalında, Adıyaman'da, Diyarbakır'da halen devam eden çalışmalarımız var. Diyarbakır'da aslında bir saha üzerine yoğunlaştık. İlk denememizde de aslında netice aldık ama çok zor bir coğrafyaydı ve heyelanlı bir bölgeydi. Sondaj yerini değiştirmek zorunda kaldık. Dolayısıyla o yeni sondaj tamamlanınca belki oradan da bir haber gelebilir. Tarihiyle ilgili şu an bir şey demek zor. Buna benzer çalışmalarımız devam ediyor."

"BU İŞİN BAŞI ARAMAKTAN GEÇİYOR"

Sözlerine devam eden Bakan Dönmez şunları dedi:

"Geçtiğimiz yıl Çukurova'da Adana'da bir keşfimiz olmuştu. Onun da kalitesi oldukça yüksekti. 36 civarındaydı. Oradan üretimlerimiz devam ediyor. Günlük üretimlerimiz bin varile yakın ama rezervler çok yüksek değil. Aramak gerekiyor yani bu işin başı aramaktan geçiyor." (Kaynak: 24 TV)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...