Dünyanın her yerinde petrol ve gaz arıyoruz

- Güncelleme:
Dünyanın her yerinde petrol ve gaz arıyoruz

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin içeride olduğu gibi dışarıda da üretim yaptığını anlatan TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin “Azerbaycan’da, Rusya’da, Irak’ta, KKTC’de, Libya’da projelerimiz var. Dünyanın her tarafında petrol ve doğalgaz arıyoruz. Malezya ve Brezilya’yla bir görüşme içerisindeyiz” dedi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, petrol ve doğalgaz keşiflerinin ‘bir seçim malzemesi olarak sunulduğu’ yönündeki eleştirilere tepki gösterdi.

Bilgin “TPAO, geçtiğimiz yıl 6,1 milyar dolar ciro üretti; kamuda bir numara, özel sektörde de bir numara. Biz 6,1 milyar doları su satarak elde etmedik. Türkiye’nin geçmiş dönemde yaptığı en yüksek üretimi yaptık da bu ciroyu gerçekleştirdik. Yurt içi ve yurt dışı dâhil, toplam üretimimiz 6,1 milyar dolar; 180 bin varil. Birisi ‘Üretimimiz arttı’ dediğinde, ‘Hadi canım, sen seçim için söylüyorsun bunu’ demek doğru değil. Sizi kasaya götüreyim, kapağını bir açsınlar, içeride 6,1 milyar dolar var” dedi.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Karadeniz gazına ilişkin eleştirilerini de cevaplayan Bilgin “Sakarya Gaz Sahası’yla ilişkili projemizi incelemek, gelip görüp yerinde bilgi almak isteyen herkese kapımız açık” diye konuştu. TPAO’nun yurt dışında da olduğunu belirten Bilgin “Uluslararası projelerde de ortaklıklarımız var. Azerbaycan’da, Rusya’da, Irak’ta, KKTC’de, Libya’da projelerimiz var. Dünyanın her tarafında petrol ve doğalgaz arıyoruz. Malezya ile bir görüşme içerisindeyiz. Aynı şekilde Brezilya’yla bir görüşme içerisindeyiz. Bu çerçeve içerisinde organizasyonumuzu geliştireceğiz. Şu anda Azerbaycan, Irak, Rusya’da toplam üretimimiz 110 bin varil. Yani, bir Şehit Aybüke Yalçın. Yaklaşık 70 bin varil de içeride üretim yapıyoruz. Toplamda 180 bin ürün üretimimiz var. İçeride yaptığınız üretim, dışarıda yaptığınız üretime göre çok daha kârlı, çok daha avantajlı. Evet, yurt dışında da arıyoruz, üretiyoruz ama yurt içinde bulmayı ve üretmeyi daha çok seviyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Şehit Aybüke Yalçın Kuyusu’nda su ile karşılaşmadıklarını belirten Bilgin, Sakarya Gaz Sahası etrafında saha geliştirme işlemleri yaptıklarını, petrol için de Şehit Aybüke Yalçın Kuyusu’nda geliştirme işlemleri yapacaklarını ifade etti. 

BEDAVA GAZLA TESİSAT MALİYETSİZ DÖNÜŞECEK

İkamet ettikleri konumda doğalgaz hattı bulunan vatandaşlar, mutfakta doğalgaz dönüşümlerini gerçekleştirerek bir yıl boyunca her ay ücretsiz 25 metreküp doğalgaz imkânından faydalanabilecek. Aksa Doğalgaz Satış, Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Direktörü Şinasi Gölbaşı, yalnızca mutfakta gaz dönüşümü yapacakların neredeyse maliyetsiz dönüşüm gerçekleştireceklerini belirterek "Desteğin hane başına yaklaşık değeri 1.800-2.000 lira olacak. Mutfağında tüp gaz kullanan ve ayda bir tüp tüketen bir evde tüp gaz maliyeti de yıllık 4.200 lira olarak hesaplanıyor. Doğalgaz desteği ve tüp maliyetinin bir yıllık değeri 6 bin lirayı geçiyor. Vatandaşlarımız bu fırsatı iyi değerlendirebilirler” diye konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...