Çikolata, bisküvi, kek ve tatlılara ceza yağdı

Çikolata, bisküvi, kek ve tatlılara ceza yağdı

Ekonomi Haberleri

Bakan Nihat Ergün, gıda maddelerinin denetlenmesi sırasında en çok aykırılığın çikolata, şekerleme, kek gibi ürünlerde görüldüğünü söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "2013 yılının ilk 6 ayında, hazır ambalajlı ürünlere yönelik denetimlerde, 282 adet üründe, ambalaj bilgisi ile aykırılık tespit edildi. 282 üründen 29 ürüne miktar eksikliğinden 98 bin 242 lira para cezası uygulandı'' dedi. Ergün, hazır ambalajlanmış gıda ve gıda dışı ürünlerdee yönelik kontrollerde yılın ilk 6 ayında 1.658'i hazır ambalajlı gıda mamulleri, 124'ü hazır ambalajlı gıda dışı mamuller olmak üzere toplam 1.782 ürünün denetlendiğini söyledi. Ambalaj bilgisi ile aykırılık tespit edilen 282 ürün için 98 bin 242 lira para cezası uygulandığını, 253'üne de bilgilerin düzeltilmesi için süre verildiğini söyleyen Ergün, "En çok çikolata, bisküvi, kek ve şekerleme ürünleri ile süt ve süt ürünlerine ceza uygulandı. İki gıda grubundan da 7'şer ürüne ceza kesildi" dedi. Hazır ambalajlı ürünlerin haksız rekabetin önlenmesi, üretimde kalite standardının yükselmesi ve vatandaşın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak için kontrollerin devam ettiğini belirterek, "Hazır gıdada çeşitlilik çok fazla. Yoğurttan, küp veya toz şekere, sıvı yağdan su ve süte kadar, kahveden tereyağı, kaşar peyniri, ayran, çay, un, çikolata, boya, alkollü ve alkolsüz içeceklere kadar çeşitli gıda ürünlerini kapsıyor. Ayrıca gıda dışı, bilhassa temizlik ürünleri, bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, çamaşır suyu ve şampuan gibi hazır ambalajlı ürünler de denetleniyor" diye konuştu.ETİKETLERE MUTLAKA BAKIN
Bakan Ergün, tüketicilere şu tavsiyelerde bulundu: "Hazır ambalajlı mamullerin etiketi üzerindeki bilgilerin iyi görünebilecek, okunabilecek ve silinmeyecek bir şekilde olup olmadığı incelenmeli. Miktarı belirtilmeyen ambalajlı ürünlerin alınmamasına dikkat edilmeli."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...