Hükümetin zam teklifine bir tepki de KESK'ten geldi: Kamu çalışanları greve gidiyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hükümetin zam teklifine bir tepki de KESK'ten geldi: Kamu çalışanları greve gidiyor!

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde zam teklifini açıklayan hükümete Memur-Sen'in ardından bir tepki de KESK'ten geldi. KESK, 16 Ağustos'ta greve gideceklerini açıkladı.

Memur ve memur emeklisi 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmelerinde kamu işvereni zam teklifini açıkladı. Hükümetin teklifinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Memur-Sen'in ardından bir tepki de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonundan (KESK) geldi.

KAMU ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKIYOR

Kira, eş ve çocuk yardımının yapılamadığı bir toplu sözleşmeyi kabul etmediklerini açıklayan KESK, "16 Ağustos’ta KESK olarak iş bırakıyoruz" açıklamasını yaptı.

Kesk aynı zamanda en düşük memur maaşının 45 bin TL'ye çıkarılmasını, maaşlarda verilen ilave seyyanen ödeneğin mevcut taban aylık katsayısına dâhil edilmesini istedi.

HÜKÜMETTEN MEMURA YÜZDE 42

Kamu İşveren Heyeti memura 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9,  2025 yılının ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam olmak üzere toplamda yüzde 42 zam teklif etti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...