İstanbul Havalimanı metrosu açılıyor! Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en hızlı metrosunda sona yaklaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nı 22 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete açacaklarını bildirdi.

Son dakika haberi: Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hattın açılışı için tarih verdi. 34 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı metrosunun açılışına günler kaldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, "Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir" dedi.

Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nı 22 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete açacaklarını bildirdi.

8 İSTASYON, GÜNLÜK 800 BİN YOLCU

Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon bulunduğunu, hattın Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçeceğini ve 8 istasyonla günlük 800 bin yolcuya hizmet edecek kapasitede olduğunu bildiren Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmanın mümkün olacağını söyledi.

KAĞITHANE'DEN 24 DAKİKADA ULAŞIM

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattı tamamlandığında iki durak arasında 28,5 dakikada ulaşım imkanı sağlanacak. İstanbul Havalimanı'na Kağıthane istasyonundan 24 dakikada, Hasdal'dan 20,5 dakikada, Kemerburgaz'dan 16 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada, İhsaniye'den 7 dakikada ulaşılabilecek.

İstanbul Havalimanı metrosu açılıyor! Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

METROBÜSE ENTEGRE EDİLECEK

Hattın ilk aşamada Mahmutbey metrosu ile Kağıthane'de entegre olduğunu belirten Karaismailoğlu, bahar aylarında bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı metrosu Zincirlikuyu istasyonları ile entegre edeceklerini, yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlayarak hattı 37,5 kilometreye çıkaracaklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, "Bu hizmetimizin faydaları tıpkı diğer projelerimizde olduğu gibi çok çeşitli ve çok geniş. Metro hattının hizmete girmesiyle 2023-2043 yılları arasındaki projeksiyona baktığımızda bu faydalar daha net anlaşılacaktır. 20 yıllık projeksiyonda, 45 milyon avro kara yolu işletme ve bakım kazancı, 247 milyon avro çevresel kazanç, 30 milyon avro kaza ve yaralanma kazancı, 2 milyar 316 milyon avro zaman kazancı olmak üzere ülkemizin toplam ekonomik kazancı 2 milyar 639 milyon avro olacaktır" dedi.

İSTANBUL MODERN RAYLI SİSTEMLERLE DONATILDI

2023'ün çok önemli projeleri tamamlayıp hizmete verecekleri bir yıl olacağını, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört yanında çalışmaların devam ettiğini, İstanbul'u, dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden yapmak için bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donattıklarını ifade eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyanın en teknolojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 96 kilometrelik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yanı sıra Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camisi-Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak 284 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağını 380 kilometreye yükseltiyoruz. Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattımızı 9 gün sonra 22 Ocak 2023 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açıyoruz."

HALKALI'DAN 26,5 DAKİKA

Öte yandan İstanbul Havalimanı-Halkalı metro hattında da çalışmalar sürüyor. Hat tamamlandığında Halkalı-İstanbul Havalimanı arasındaki yolculuk 26,5 dakikaya inecek.

Havalimanına Halkalı Stadı durağından 23,5 dakikada, Olimpiyat'tan 21,5 dakikada, Kayaşehir'den 18 dakikada, Fenertepe'den 15 dakikada, Arnavutköy-2'den 9,5 dakikada, Arnavutköy-1'den 7 dakikada ulaşım imkanına sahip olunacak. Her iki metro hattı da diğer raylı sistemlere entegre olacak. Birçok duraktan diğer ilçelere ulaşım süresi düşecek.

Metroların tamamlanmasının ardından Gayrettepe-Halkalı arasında ulaşım ise 57 dakikaya inecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...