Karadeniz gazı Rus gazı mı? Bakan Dönmez muhalefetin iddialarına cevap verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karadeniz gazı Rus gazı mı? Bakan Dönmez muhalefetin iddialarına cevap verdi

Ekonomi Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının Rus gazı olduğu iddialarını ortaya atan muhalefet partilerine cevap verdi. Dönmez, "Onların inanmadığı Türkiye'nin bunu nasıl başardığıdır" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Millet İttifakı'nın Karadeniz gazına yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Dönmez, Karadeniz gazının aslında Rus gazı olduğuna yönelik iddialarda bulunan muhalefet partileri ve yayın organlarının iddialarına yönelik açıklama yaptı.

Ülke TV'de Emekli Kurmay Albay Eray Güçlüer'in "Halkta şüphe uyandıran bazı sorularla ilgili soru sormak istiyorum. Efendim deniyor ki, "'Karadeniz'de gaz yok. Ruslara hükümet tarafından para verildi. Aslında 0 lira fatura gelen gazı Rus gazı' Efendim oradaki Rus gazı mı?" sorusuna yanıt veren Bakan Dönmez, "Onların inanmadığı Türkiye'nin bunu nasıl başardığıdır" dedi.

Bakan Dönmez'in açıklamaları şu şekilde:

"Hayır, oradaki gaz Karadeniz gazı, bizim gazımız. Biz muhalefet temsilcilerini de müteaddit defalar davet ettik. 'Gelin burada çalışmaları istiyorsanız görebilirsiniz diye.' Ama onlar gelmek istemediler.

Biliyorsunuz biz 2020'de ilk keşfi açıkladıktan sonra da yaklaşık bir yıl içerisinde de ilk açtığımız kuyudan yakma testleri yaptık Karadeniz'den.

Bu aslında teknik bir gereklilik. Zaten bazı testlerin yapılması gerekiyor. Bütün kuyularda aynı işlemler yapıldı. Günlerce yaptık. Olmadı, 20 Nisan'da karaya çıkarttık. Orada yaktık. En az 2-3 gün önce yakmış olduk.

Ama maalesef belli bir kesim vatandaşın kafasını karıştırmak için bu tip iddialarda bulunuyor. Biz halâ aynı şeyi söylüyoruz.

İnanmayanlar gelip görebilir. Bir..."

BABACAN KAÇMAK İSTEDİ: KAPI NEREDE ÇIKALIM

Babacan'ın Zonguldak'a yaptığı ziyareti hatırlatan Bakan Dönmez, "Babacan o bölgeye bir ziyaret gerçekleştirmiş. Yani Zonguldak'a... Orada Çaycuma Belediye Başkanı. Ki CHP'lidir. Yine CHP'li bir milletvekili Filyos'ta yapılan çalışmalar hakkında ayaküstü bazı bilgiler veriyor; 'Yöre açısından, yerel kalkınma açısından son derece önemli. Türkiye Petrolleri gece gündüz burada binlerce işçiyle çalıştı. Devasa bir yatırım yaptı' diye. Dikkat ederseniz orada Babacan danışmanına, 'Kapı nerede çıkalım' diyor. Yani yüzü asılıyor. Babacan'ın 6 ay önce 'bu gaz gerçek değil' diye açıklamaları vardı. Onların inanmadığı şu bu kadar kısa süre içerisinde Türkiye bunları nasıl başardı? Asıl problem olan o."" ifadelerini kullandı.


 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...