Marmara Denizi’ndeki fırtına hamsi fiyatlarını vurdu! Kilosu 100 TL'ye çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Marmara Denizi’ndeki fırtına hamsi fiyatlarını vurdu! Kilosu 100 TL'ye çıktı

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sezon açıldığından bu yana fiyatlarında dalgalanma yaşanan hamside fiyatlar uçtu. 1 hafta içinde dahi ya artan ya da düşen fiyatlar satıcıları oldukça etkiliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde geçtiğimiz hafta 70 liraya satılan hamsi balığının kilosu, bu hafta 100 lira oldu.

Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava şartları, balık fiyatlarına olumsuz olarak yansıdı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde bu hafta palamutun tanesi 150 liraya satılırken, lüfer 180 liraya, çupra ve levrek ise 100 liraya tezgahlardaki yerini aldı.

1 HAFTA İÇİNDE 30 TL BİRDEN ARTTI

Fiyat artışından en çok etkilenen balık ise Marmara hamsisi oldu. Hamsinin kilosu 70 liradan 100 liraya çıktı. alıkçı Sezgin Acar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, balık avcılığının tamamen hava şartlarına bağlı olarak seyrettiğini belirterek şöyle konuştu:

-Hava bozunca balık az tutuluyor. Mesela yerli hamsinin kilosu geçen hafta 70 liraydı ama bu hafta 100 liraya çıktı. Bunda şiddetli lodosun etkisi var. Lodos şiddetli olunca bazı tekneler denize açılamıyor. Fiyatı değişmeyen tek balık istavrit diyebilirim, kilosunu 70 liraya satıyoruz. Lüferin tane fiyatı da arttı. Şu an tanesi 180-200 liraya dayandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...