Motorine beklenen indirim geldi! EPGİS gizlice duyurdu: Benzine indirim geldi mi?

Düzenleyen:
Motorine beklenen indirim geldi! EPGİS gizlice duyurdu: Benzine indirim geldi mi?

EKONOMİ Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasında atılan diplomasi adımları brent petrolün çekilmesine neden oldu. Özellikle Ukrayna halkının ülkelerini terk etmesi ve iki ülke arasında anlaşma sinyalleri ile brent petrol 100 dolara kadar çekildi. Brent petroldeki bu düşüşle piyasalarda indirim beklentisi oluşmuştu. İndirim beklentilerine cevap geldi. . Buna göre 15 Mart itibarıyla motorin fiyatı için 2,38 TL indirim yapıldı. Daha önce indirim ve zam kararlarını sosyal medya hesabından bildiren EPGİS bu kez açıklama yapmadı.

Brent petroldeki sert düşüşle benzin ve motorinde indirim beklentisi oluşmuştu. Akaryakıt firmalarının internet sitesindeki fiyatları incelediğimiz zaman motorine 2,38 TL indirim yapıldığı gözlendi. Tartışmaların odağındaki Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) bu kez fiyat değişimini kamuoyuna duyurmaması ise dikkat çekti. Peki bezin ve motorine indirim yapıldı mı? Motorine ne kadar indirim geldi? Petrol fiyatlarındaki son durum ne? İşte indirimin detayları… 

MOTORİNE 2,38 TL İNDİRİM YAPILDI 

Rusya Ukrayna krizinin savaşa dönüşmesiyle küresel piyasalarda petrol fiyatları fırlamıştı. Petrole gelen zam benzin ve motorinde zamlara neden olmuştu. Atılan diplomasi yolları ve iki ülkenin barış sinyalleri petrol fiyatlarının gerilemesine neden oldu. Petroldeki bu gerileme ise akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturmuştu. Beklenen haber ise geldi. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorine 2,38 TL indirim yapıldı.

Motorine beklenen indirim geldi! EPGİS gizlice duyurdu: Benzine indirim geldi mi?

BU KEZ KAMUOYUNA DUYURMADI 

EPGİS ise gelen indirim kararını bu kez kamuoyuna duyurmadı. Gelen indirim kararı akaryakıt firmalarının internet sitelerindeki pompa satış fiyatlarına yansımış göründü.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarında zam yapılacağı ve sonrasında zammın geri çekildiği haberleri üzerine EPGİS'i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. EPGİS'in vatandaşları manipüle ederek akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini söyleyen Yılmaz, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

PETROL FİYATLARINDA SERT DÜŞÜŞ 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle Batı’lı ülkeler Moskova yönetimine karşı sert yaptırım kararları almıştı. Alınan yaptırım kararları sonrası petrol tarafında arz endişelerinin körüklenmesiyle, brent serbest piyasada 133 doları aşarak 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye yükselmişti. Rusya Ukrayna krizinde yapılan müzakereler, diplomasi trafiği, Avrupa'nın Rusya'ya petrol yaptırımı getirmemesi ve Rusya'nın doğal gaz akışına devam etmesi sonrası brent petrol varil fiyatı 13,5 yılın zirvesinden yüzde 20'in üzerinde değer kaybına uğrayarak 100 dolara kadar geriledi. 

Motorine beklenen indirim geldi! EPGİS gizlice duyurdu: Benzine indirim geldi mi?

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...