Önce Türkiye'ye, sonra küresel piyasalara sevk edilecek! Atılan imzayı Bakan Bayraktar duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Önce Türkiye'ye, sonra küresel piyasalara sevk edilecek! Atılan imzayı Bakan Bayraktar duyurdu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan ile Türkiye'nin doğal gaz alanında iş birliğine ivme katacak bir 'Mutabakat Zaptı' ve hidrokarbon alanında 'Niyet Beyanı' imzaladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye’de bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile görüştü.

Berdimuhamedov ile görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ile İsrail’in masum sivillere yönelik sistematik saldırıları ele alındı. Öte yandan görüşmede, iki önemli imza atıldı.

Görüşmede, Türkiye ile Türkmenistan arasında 'Doğal Gaz Alanında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Karşılıklı İşbirliği Mutabakat Zaptı', 'Petrol ve Doğal Gaz Alanlarında İşbirliğine İlişkin Niyet Beyanı' ve 'Türkmenistan Havayolları ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi Arasında Mutabakat Muhtırası' imzalandı.

Önce Türkiye'ye, sonra küresel piyasalara sevk edilecek! Atılan imzayı Bakan Bayraktar duyurdu - 1. Resim

İKİ ÖNEMLİ İMZA ATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iki ismin görüşmesine eşlik ettiğini bildirerek açıklamada bulundu.

Bayraktar, paylaşımında şu bilgilere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Diplomasi Forumu marjında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Sayın Gurbanguly Berdimuhammedov ile görüşmelerine eşlik ettik.

Görüşme kapsamında iki ülkenin doğal gaz alanında iş birliğine ivme katacak bir Mutabakat Zaptı ile hidrokarbon alanında yapacağımız ortaklıklara temel teşkil edecek bir Niyet Beyanı imzaladık. Atılan imzalarla Türkmen gazının önce Türkiye’ye, sonrasında küresel piyasalara sevkini hedefliyoruz."

KAFTAN HEDİYE EDİLDİ

Öte yandan görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türkmenistan tarafından doğum günü vesilesiyle "Türkmen Halkının Fahri Aksakalı" unvanı tevcih edildi ve hediye kaftan sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğu Berdimuhamedov'a teşekkür etti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...