Trendyol Azerbaycan’da 1 milyon müşteriye ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trendyol Azerbaycan’da 1 milyon müşteriye ulaştı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pasha Holding tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen InMerge İnovasyon Zirvesi’ne 15 Türk şirketi katıldı.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ -  Apple’ın kurucularından Steve Wozniak’ın da konuşmacı olduğu, Trendyol’un ana sponsorluğundaki etkinlikte 100’den fazla şirket, hizmetlerini 4 bine yakın katılımcıya sergiledi. Zirvede e-Ticaret, yapay zekâ, telekomünikasyon konuları masaya yatırıldı. 2030 vizyonu doğrultusunda ekonomilerini genişletmeye çalıştıklarını kaydeden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Shahmar Movsumov, “Sadece Petrol sahalarına yatırım yapmakla bunu başaramayacağımızı düşünüyoruz. Yerli start-up ve teknoloji şirketlerini destekliyoruz. Start-up’ların bu süreçte sayısı üç kat arttı. 2030 vizyonumuzun bir parçası da yeşil dönüşüm. Bu kapsamda küresel sürdürülebilirlik gündemini takip ediyoruz. Dijital dünyaya adapte olmaya çalışıyoruz” dedi.

İNOVASYON ‘HUB’I HEDEFİ

Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Rashad Nabiyev ise “İnovasyon ekosistemini geliştirdiklerini ve  inovasyon ‘hub’ı olmak istediklerini söyledi. “Türkiye gibi üretim hubı olamazsak da inovasyon hubı olabiliriz” diyen Nabiyev, şöyle devam etti: Bizim nüfusumuzun az olması ve coğrafyamızın da çok elverişli olmadığını düşündüğümüzde tek çıkış yolumuz var o da inovasyon hubı olmak. İnovasyon hubı ekonomimize değer katacak.

Trendyol Azerbaycan’da 1 milyon müşteriye ulaştı

EN ÇOK İNDİRİLEN UYGULAMA

İnovasyon zirvesinin açılışında konuşan Trendyol CEO’su Erdem İnan da inovasyonun Trendyol’un DNA’sında olduğunu belirterek, şunları söyledi: İnovasyon sayesinde uluslararası arenaya açıldık. Bu kapsamda mayıs ayında Azerbaycan’da da faaliyetlerimize başladık. Trendyol, geçen yıl App Annie’nin Azerbaycan’da en çok indirilen uygulamalar listesinde zirveye yerleşti. Azerbaycan, Trendyol’un aldığı uluslararası siparişlerde ilk sırada yer almaya devam ediyor. 1 milyon müşteriye ulaştık. Bundan yalnızca birkaç hafta önce, Azerbaycan kamu kurumlarının desteğiyle ABAD platformumuza katıldı. Azerbaycanlı zanaatkârlar ve aile işletmeleri tarafından üretilen el işi ürünlerin sadece Azerbaycan’da değil, aynı zamanda Türkiye’deki pazar yerimizde de yer almaya başladı.

İNSAN, YAPAY ZEKÂYI DİZGİNLEMELİ

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, İnovasyon buluşmasında yapay zekâ teknolojisinin daha etkin kullanımına ilişkin önerilerini anlattı. Yapay zekânın insanı satrançta yenmesinin başarı olmadığını belirten Wozniak, “Yapay zekânın üniversitede aldığı en yüksek not C oldu” dedi. Yapay zekânın etik ve etkin kullanımı için kitaplardaki alıntı bölümlerine ilişkin bir mekanizmaya sahip olması gerektiğini dile getiren Wozniak şöyle konuştu: Yapay zekâ bir arama motoru, insan ise onun redaktörü olmalı. İnsan yapay zekâyı dizginlemeli ve dizginleme ancak bu yöntemle olabilir. Bir yapay zekâ makalesinin, hangi soru sorulduğunda oluşturulduğunu, okuyan kişi bilmeli. Gerçek, bu dünyada en önemli şey. Yapay zekâ dizginlenmezse deep fake, gerçek olmayan şeyler üretebilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...